IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Странният случай на Мохамед Ел-Ериан

Решението на бившия главен изпълнителен директор на Pimco да напусне компанията все още озадачава пазарите

17:21 | 12.04.14 г. 2
Странният случай на Мохамед Ел-Ериан

Мохамед Ел-Ериан и Бил Грос винаги ca били странна двойка.

В продължение на повече от пет години предпазливият Ел-Ериан и фриволният Грос бяха прекрасно съчетание на върха на Pacific Investment Management Со (Pimco) – най-големият инвестиционен фонд в света. През миналата година обаче различията между двамата отвориха непреодолима пропаст, която изпрати единия зад борда.

"Винаги сме имали различни стилове, което ни носеше много добри резултати в обслужването на нашите клиенти и превеждаше компанията през тежките моменти на пазарите", посочи Ел-Ериан в интервю по-рано през изминалата седмица. "Това работеше много добре в продължение на дълго време до миналата година", допълни той.

По думите на Мохамед Ел-Ериан желанието за по-добър баланс между работата и личния живот също е изиграло роля в решението му да напусне.

Тръгвайки си обаче от управляващия близо 2 трлн. долара Pimco, Ел-Ериан смая както инвеститорите, така и самия му партньор. Бил Грос заяви нееднократно, че иска колегата му да остане, като подчерта неразбирането си за мотивите за напускането.

В интервю пред Bloomberg от тази седмица Грос отново подчерта, че е бил озадачен от оставката на колегата му, като го призова да говори.

"Хайде, Мохамед, кажи ни защо", реагира емоционално съоснователят на Pimco.

Ел-Ериан реагира далеч по-хладнокръвно, заявявайки, че не иска да коментира призива на г-н Грос, нито пък правната страна на оттеглянето си, което той обяви през януари. Въпреки това той говореше с видимо умиление за бившия си работодател, пише MarketWatch.

"Винаги съм имал, и все още имам, огромна доза уважение към Бил и към това, което той и моите много талантливи приятели и колеги в Pimco постигнаха през годините", посочи Ел-Ериан . "Изключително съм благодарен за възможността да прекарам почти 14 години в такава превъзходна компания", завърши лаконично коментара си бившият главен изпълнителен директор на най-големия инвестиционен фонд в света.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:27 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 8 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Да, основна цел на Омаймуняването, е маймуните да харесват оправянето, а показател за завършеност е, да искат да му се подчиняват и да участват в него, по собствено ЖЕЛАНИЕ :)))))а ако им се вмени и мечтата ТЕ да си мислят че ще могат да го правят, голяма част от процеса на маймунското метапрограмиране е завършен!/Амееериканската 'НЕосъществима' мечта е *** пример, чрез ползването на всички измислени приказки, 'аргументиращи' я :)/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 4
LuckyYou
преди 10 години
И Бил Грос, и Мохамед Ел-Ериан са невероятни, наистина много го харесвам! И PIMCO харесвам. Това ми е мечтата, един ден да мога да си сложа парите в един от фондовете им :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още