IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street се възстановява от разпродажбите

Инвеститорите са изтеглили печалбите си след възхода на пазарите, а и демонстрират нервност преди сезона на отчетите, според експерт

23:14 | 08.04.14 г. 3
Wall Street се възстановява от разпродажбите

С повишения на индексите приключи днешната сесия на Wall Street, след като американските акции започнаха да се възстановяват след разпродажбите.

В края на сесията Dow Jones нарасна с 0,06% до 16 256 пункта, подкрепен от акциите на Nike Inc, Intel Corp и Verizon Communications, които добавиха съответно 2,95%, 1,6% и 1,3%.

S&P 500 се повиши с 0,38% до 1 852 пункта, а Nasdaq добави 0,81% до 4 113 пункта.

Най-добре в днешната сесия се представиха акциите на компаниите за комунални услуги, следвани от потребителските компании, енергийните и технологичните компании.

“След силните разпродажби предположението ми е, че хората ще тестват тези нива. Имаше сериозна корекции при технологичните и биотехнологичните акции, вероятно заради ралито преди това. Имаше изтегляне на печалбите, има и нервност за това какъв ще бъде сезонът на отчетите“, коментира пред CNBC Матю Кауфлър от Federated Investors.

"Пазарът претърпява известна корекция от януари. След наистина добрия финал на миналата година сега наблюдаваме изтегляне на печалбите. Акциите на компаниите за комунални услуги освен това са подценени, затова и възвръщаемостта при тях е по-атрактивна“, допълва и Стюарт Фрийман, главен стратег в Wells Fargo Advisors.

Сред най-поскъпващите позиции се наредиха акциите на Amazon, Yahoo!, eBay и други, които добавиха по над 2 на сто. Пазарната оценка на LinkedIn нарасна с над 5 на сто.

Финансовите акции обаче се представиха слабо в днешната сесия заради новите правила за банковия капитал и намаляване зависимостта на финансовите институции в САЩ от дълга. Осемте най-големи банки в страната ще трябва да наберат общо 68 млрд. долара до 2018 г., за да отговорят на новите изисквания за предотвратяване на нова криза, предава Ройтерс.

Същите тези осем банки ще трябва да поддържат капиталова адекватност от 6%, докато за по-малките банки границата е по-ниска – 3%.

Същевременно на валутните пазари еврото поскъпна спрямо долара и се търгуваше близо до нивата, наблюдавани след като председателят на управителния съвет на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги каза, че ръководството на банката е обсъждало количествените улеснения като опция за борба срещу потъващата инфлация, съйобщава MarketWatch.

Еврото се разменяше срещу 1,3803 долара срещу 1,3742 долара за едно евро вчера. Това е и най-високото ниво на единната валута срещу зелените пари от 25 март, когато достигна 1,3827 долара за 1 евро.

В четвъртък Драги отново намекна, че ЕЦБ обмисля неконвенционални мерки срещу прекомерно ниската инфлация в еврозоната, което оказа натиск върху еврото срещу долара. Оттогава представителите на централната банка на европейския валутен блок изпращат смесени сигнали за шансовете за евентуални количествени улеснения.

На стоковата борса фючърсите на златото със срок на доставка месец юни поскъпнаха с 10,8 долара, или 0,8%, до 1 309,1 долара за тройунция на фона на по-слабия долар. Повишение отбеляза и цената на петрола – фючърсите на лекия американски петрол със срок на доставка месец май добавиха 2,12 долара, или 2,1%, до 102,56 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:35 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
michaelis
преди 10 години
Не се хабете люде ше се възстановят те ... :)) има време всичко така ше им се възстанови, че главата ше ги заболи там, още малко и търпение му е майката, ше стане раотата няма къде да ходят ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
bgMan
преди 10 години
Как да не са нервни инвеститорите при толкова много лъжи, манипулации,балони и алчни лъжливи гадове, които нямат нито съвест нито страх.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 6
stoiloff
преди 10 години
Доказано е че когато на Уол Стрийт са добре, народа е зле! Всички там са за газовата камера!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още