IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сесията на Wall Street стартира с понижения*

Влияние върху инвеститорското настроение оказват новините около китайската икономика и ситуацията в Украйна

17:29 | 12.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

С понижение на водещите индекси стартира днешната сесия на Wall Street. Широкият индекс S&P 500 удължава загубите, реализирани в последните три дни.

Влияние върху инвеститорското настроение оказват новините около китайската икономика и ситуацията в Украйна, пише CNBC. Президентът на САЩ Барак Обама се подготвя за среща с временния министър-председател на Украйна. По-рано днес водещите азиатски индекси затвориха в различни посоки.

Dow Jones Industrial Average отстъпва с 0,33% до 16 297,17 пункта. S&P 500 се понижава с 0,25% до 1 862,99 пункта. Технологичният индекс Nasdaq Composite остава почти без промяна – той е надолу с минималните 0,09 на сто до 4 303,39 пункта. По този начин индикаторът удължава загубите, реализирани в последните пет търговски сесии.

Вчера американските акции затвориха на червено, след като цената на медта се срина до близо 4-годишно дъно на фона на незадоволителните новини за икономиката на Китай, които вещаят забавяне на растежа.

„Медта срещаше силно търсене от Китай... досега. Определено опасенията за забавянето на икономиката на Китай засилиха спада в цената на медта“, коментира за CNBC главният инвестиционен стратег на Raymond James Джефри Саут.

Същевременно групата на 7-те водещи икономики в света – Г7, няма да признае резултатите от референдума в Крим на 16 март. Автономната област ще гласува за отделяне от Украйна и присъединяване към Русия.

В официално изявление, публикувано от Белия дом, Г7 призовава Русия "да преустанови всякакви усилия за промяна на статута на Крим в противоречие с украинското законодателство и в нарушение на международното право".

Boeing Co. и American Express Co. повеждат губещите сред сините чипове на Dow Jones. Акциите на компаниите се понижават съответно с 1% до 124,37 долара и с 0,8% до 92,46 долара.

Chevron повежда печелившите компании в състава на Dow Jones, които са само 9 от общо 30-те в състава му. Добивната компания прибавя 1,4% към пазарната си капитализация до 116,13 долара за ценна книга.

Книжата на Express се сринаха с 10,4% до 16,29 долара, след като компанията оповести междинни финансови резултати, които не се харесаха на анализаторите.

На борсата в Ню Йорк фючърсите върху златото с доставка през април поскъпват с 21,20 долара, или с 1,6%, до 1 367,9 долара за тройунция.

Контрактите върху суровия петрол прибавят 1,33 долара към цената си, или 1,3%, до 98,70 долара за барел.

Доларът поевтинява спрямо валутите на основните търговски партньори на САЩ, а доходността на 10-годишните облигации се свива с 4 базисни пункта до 2,73 на сто.

* Информацията е актуална към 17 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:32 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още