IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите на Wall Street са предпазливи заради кризата в Украйна*

Продължаващата нестабилност в бившата съветска република обузда търсенето на по-рискови активи

18:01 | 11.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американските акции лавират между печалбите и загубите в началото на търговията на Wall Street във вторник. Продължаващата криза в Украйна обузда търсенето на по-рискови активи, пише CNBC.

Инвеститорите са предпазливи, след като управляващите на Крим и Севастопол приеха декларации за независимост, а властите в Украйна съобщиха, че са в готовност да разположат 20 хил. войници по границата. По данни на украинските управляващи в Крим има 19 хил. руски войници.

Dow Jones Industrial Average прибавя минималните 0,04% към стойността си до 16 424,74 пункта. S&P 500 също остава почти без промяна, като се понижава с 0,08% до 1 875,62 пункта. Технологичният борсов измерител Nasdaq Composite е нагоре с 0,09% до 4 338,42 пункта.

Статистическите данни от днес показаха, че през януари запасите са нараснали с 0,6 на сто, което е повече от прогнозите. Продажбите пък са спаднали с най-много от почти пет години насам.

"Данните за запасите никога не са движили пазара. Затова очакваме данните за продажбите на дребно в четвъртък и молбите за помощи за безработица в петък. Те ще хвърлят повече яснота за предстоящата среща на централните банкери на Фед и за инфлацията, които ще следим следващата седмица“, коментира главният пазарен стратег в Lindsey Group Питър Бууквар.

Акциите на American Eagle Outfitters поевтиняват с 5,49% до 13,42 долара, след като модният бранд не оправда очакванията на Wall Street по отношение на финансовите резултати за текущото тримесечие, посочвайки лошото време като първопричина за спада в търсенето.

Книжата на J.C. Penney поскъпват с 8,91% до 9,17 долара, след като Citigroup повиши оценката си за акциите на търговската верига до „купувай“ от „неутрална“.

На борсата в Ню Йорк фючърсите върху суровия петрол поевтиняват с 45 цента, или с 0,4 на сто, до 100,67 долара за барел.

Контрактите върху златото прибавят 7,30 долара към стойността си, или 0,5%, до 1 348,80 долара за тройунция.

Доларът набира преднина спрямо валутите на основните търговски партньори на САЩ. Доходността по 10-годишните държавни ценни книжа се покачва с 1 процентен пункт до 2,792.

* Информацията е актуална към 17:45 българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още