IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите отвъд Океана не реагираха на данните от доклада на Фед

„Бежовата книга“ никога не е раздвижвала пазара, защото ни казва нещо, което вече знаем, смята експерт

23:17 | 05.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Индексите отвъд Океана не реагираха на данните от доклада на Фед

След като на старта на търговската сесия в сряда основните индекси отвъд Океана едвам помръдваха, то и до самия край активността на инвеститорите остана слаба.

Днес в Париж американският държавен секретар Джон Кери се срещна с външния министър на Русия Сергей Лавров. Кери каза, че се работи в посока разрешаването на кризата в Украйна със силата на диалога. Според него Русия може да избере да разреши кризата в Украйна. Разговорите ще продължат и утре, предава MarketWatch.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average затвори с понижение от 0,22% до 16 360,37 пункта. Exxon Mobil поведе губещите, които включват 19 от 30-те компонента на Dow.

S&P 500 на практика не се измени от достигнатия нов рекорд снощи и затвори при 1 873,81 пункта. Енергийните компании разочароваха, докато финансовите се радваха на инвеститорския интерес.

Технологичният Nasdaq Composite се покачи с 0,14% до 4 357,97 пункта.

Суровите метеорологични условия в САЩ се отразиха негативно на търговията и на потребителските разходи през последните седмици, което отслаби икономическия растеж и дори сви активността в някои региони на страната, констатира Федералният резерв в своята „Бежова книга“.

„Бежовата книга“ никога не е раздвижвала пазара, защото ни казва нещо, което вече знаем. Интересна е и си заслужава четенето, но не мисля, че е нова и вълнуваща“, коментира за CNBC директорът на Hugh Johnson Advisors Хю Джонсън.

„Доста трудно е да преценим колко точно лошото време е повлияло на икономическите данни“, смята главният инвестиционен стратег на Janney Montgomery Scott Марк Лушчини. „Логично е след особено силния вчерашен ден търговската активност да се охлади. Освен това напрежение в Украйна все още има.“

Наред с доклада на централната банка днес бяха публикувани данните за сектора на услугите на Института за управление на доставките и информацията за новооткритите работни места, разгласена от ADP.

Създадените нови работни места извън селскостопанския сектор в САЩ нараснаха по-малко от прогнозираното през февруари, показаха последните данни на Automatic Data Processing (ADP) и Moody's Analytics.

През втория месец на 2014 г. броят на заетите в частния сектор на най-голямата икономика в света е нараснал с 139 000 спрямо покачването от 127 000 месец по-рано и очакванията за ръст от 155 000. Най-голям растеж на работните позиции през миналия месец е имало в сферата на услугите и търговията, която е осигурила 33 000 нови работни места.

„Докладът на ADP потвърждава охлаждането на пазара на труда“, коментира и главният пазарен стратег на Interactive Brokers Андрю Уилкинсън.

Данните на Института за управление на доставките за активността в сектора на услугите на САЩ пък показаха, че PMI индексът през февруари се е понижил до 51,6 пункта спрямо 54 пункта през февруари. Все пак показателят е над 50-те пункта, които свидетелстват за експанзия в сектора.

Акциите на Smith & Wesson Holding поскъпнаха с 16,44% до 13,74 долара за брой, след като производителят на оръжия повиши прогнозата за печалбата си.

Книжата на Target поевтиняха с 1,19% до 60,60 долара, след като главният информационен директор на компанията обяви, че се оттегля заради скандала с кражбата на данни на клиенти на Target преди коледните празници.

Фючърсите върху суровия петрол с доставка през април поевтиняват с 1,4%, или с 1,46 долара, до 101,87 долара за барел. Цената на контрактите върху златото с доставка през февруари се покачи с 0,2%, или с 2,40 долара, до 1 340,3 долара за тройунция.

Курсът на американския долар спрямо валутите на основните търговски партньори на САЩ остава стабилен, докато доходността по 10-годишните държавни облигации спадна с 1 базисен пункт до 2,692%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още