IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Холдингът на Уорън Бъфет отчете рекордни резултати

Печалбата на Berkshire Hathaway скача с почти една трета до 19,5 млрд. долара

23:03 | 01.03.14 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Холдингът на Уорън Бъфет отчете рекордни резултати

Американският инвеститор-звезда Уорън Бъфет е успял през 2013 г. да спечели от възстановяването на икономиката и покачващите се цени на акциите. Неговият инвестиционен холдинг Berkshire Hathaway е отчел през миналата година рекордна печалба. Печалбата е скочила с почти една трета до 19,5 млрд. долара (14,1 млрд. евро), както съобщи компанията в събота в Омаха. Приходите на компанията са се покачили с 12 на сто до 182 млрд. долара. Berkshire успява да отчете по-добри сделки преди всичко в застрахователния си бизнес. 

Парични резерви на холдинга са нараснали само в последното тримесечие на годината с почти 6 млрд. долара до 48,2 млрд. долара.

Но иначе лъскавият баланс също има недостатък. Счетоводната стойност на брой от акциите нарасна през миналата година с 18,2 на сто и така, както и през 2012 г., остана под възхода на борсовия индекс в САЩ S&P 500 (32,4%), което Бъфет възприема като важен бенчмарк. При  това изоставането е най-голямото от 1999 г. насам.

В дългосрочен план обаче Бъфет продължава да има много късмет със своите вложения. От старта на холдинговото дружество през 1965 г. досега балансовата стойност на акция се е увеличила с близо една пета на година, значително повече в сравнение с общия пазар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 0
THE TRADER
преди 10 години
Самото участие на Бъфет в някое дружество поражда интерес и у другите към него и резултата и ефекта е само един - нагоре!!! Човек просто може да го следва и ще има същия успех, като неговия фонд! Той просто ще е свършил работата с проучването на акцията вместо нас и ще е гарантирано, че си заслужава! Работата е, че на някои спекуланти 20 % на година не им харесват!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
melon
преди 10 години
Късмет?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
pacopacov
преди 10 години
Толкова е добър, че вече почва да ме съмнява :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
Чърчил
преди 10 години
преди няколко години тук във форума го бяха отписали че му е минало времето и вече не ги разбира нещата понеже купувал в най голямата криза :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още