IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Спад на поръчките за дълготрайни стоки в САЩ през януари

Студената зима е огранича до известна степен промишленото производство

20:07 | 27.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Спад на поръчките за дълготрайни стоки в САЩ през януари

Американският бизнес е поръчал по-малко дълготрайни стоки през януари, понижавайки търсенето на самолети, автомобили и машини, предаде MarketWatch.

В ключовата категория обаче, която отразява бизнес инвестициите, е отчетен растеж от значителните 1,7 на сто. Търсенето на електроника и промишлени метали като стомана се е увеличило.

Министерството на търговията съобщи още, че поръчките на дълготрайни стоки в САЩ са намалели с 1 на сто през януари спрямо декември, когато се увеличиха с 2,6 на сто. До голяма степен понижението се дължи на спад в търсенето на пътнически самолети с цели 20,2 на сто. Поръчките на всякакво оборудване, свързано с транспортиране, са се свили с 5,6 процента.

Студеното време е ограничило промишленото производство тази зима, забавяйки доставките на суровини и принуждавайки някои заводи временно да спрат работа, отбелязва AP.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още