IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Украинската криза обремени американските борси*

За сдържаността на инвеститорите допринесе фактът, че военновъздушните сили на Русия на границата с Украйна са в тревога

18:35 | 27.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Украинската криза обремени американските борси*

Притеснения за напрежението между Украйна и Русия помрачиха в четвъртък настроението на фондовите пазари в САЩ. Водещият индекс Dow Jones загуби в първите минути 0,1 на сто от стойността си до 16 185 пункта. Широкият индекс S&P 500 също загуби 0,1 на сто до 1844 пункта, а технологичният Nasdaq достигна 4292 точки на нивото на цената на затваряне в сряда.

Курсовете обаче бяха подкрепени от добри икономически данни. Така например поръчките за дълготрайни стоки през януари не спаднали толкова силно, колкото се очакваше. Повече информация за състоянието на засегнатата от суровата зима американска икономика инвеститорите се надяват да чуят от президента на Фед Джанет Йелън в Сената на САЩ по-късно днес. От интерес е също и дали Федералният резерв ще запази своята програма за поетапно спиране на ултрахлабавата парична политика.

Инвеститорите са заинтересовани предимно от акциите на търговците на дребно. Цената на акциите на J. C. Penney скочи с 23 процента, след като компанията очаква по-високи продажби и по-добри маржове за текущата фискална година. Групата превиши с представените тримесечни данни не само на очакванията на пазара, но също така ентусиазира инвеститорите с оптимистичните си прогнози.

Книжата на Best Buy поскъпнаха с 5,2 на сто. Коригираните резултати на компанията са над очакванията на пазара.

Пазарната капитализация на Sears се покачи с осем процента. Групата за търговия на дребно успя да намали своята тримесечна загуба.

Продължават да поскъпват акциите на Tesla. Производителят на електрическите коли планира да построи завод за изграждане на литиево-йонни батерии на стойност до 5 млрд. долара. Tesla очаква със строителството на завода да намали цената на автомобилните батерии и да увеличи значително наличното количество. За акциите това означаваше ръст от малко над 3 на сто.

*Актуално към 18.00 часа
 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:55 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още