IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Sony закрива 2/3 от магазините си в САЩ

Мярката е част от планирана реорганизация, която ще запази конкурентоспособността на компанията

22:37 | 26.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Sony закрива 2/3 от магазините си в САЩ

Японският производител на електроника Sony съобщи за планирани реорганизации, които ще позволят на компанията да запази своята конкурентоспособност. Част от мерките са да бъдат закрити 2/3 от магазините на компанията в САЩ.

От компанията съобщиха, че ще затворят 20 от своите магазини, разположени в различни щати. Така работещи ще останат едва 11 магазина. На 6 февруари Sony съобщи, че планира съкращаването на 5 хил. свои служители. Сега става ясно, че хиляда от тях ще бъдат от звената в САЩ и Мексико.

„Тези ходове са много трудни, но са абсолютно необходими за позиционирането ни на най-добрата позиция, която ще донесе бъдещ ръст”, коментира президентът на Sony Electronics Майк Фасуло.

Затворени ще бъдат четири от магазините на Sony в Калифорния, както и обекти във Флорида и Вирджиния. Ще продължи да работи един от водещите магазини в САЩ – Sony Plaza в Ню Йорк, както и някои от обектите в Калифорния, Тексас (в Хюстън) и Флорида.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:51 | 08.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още