IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Леки понижения на Wall Street

Инвеститорите претегляха спада в потребителското доверие с по-добрата от очакваното печалба на Home Depot

23:10 | 25.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Леки понижения на Wall Street

Американските индекси се понижиха във вторник, след като инвеститорите претегляха спада в потребителското доверие с по-добрата от очакваното печалба на Home Depot, предава CNBC.

Индексът на 30-те водещи щатски компании Dow Jones Industrial Average се понижи с 0,2% до 16 180 пункта, а индексът на големите фирми S&P 500 и технологично ориентираният Nasdaq Composite отстъпиха с по 0,1% до съответно 1 845 и 4 288 пункта.

Индексът на потребителското доверие, изготвян от The Conference Board отстъпи до 78,1 пункта през февруари от 80,7 пункта, колкото бе през януари. Анкетираните от Ройтерс анализатори очакваха показателят да бъде точно 80 пунлта.

Книжата на Home Depot поскъпнаха с 4%, след като компанията изненада приятно с финансовите си резултати за четвъртото тримесечие на 2013 г. и покачи тримесечния си дивидент с 21%.

Други икономически новини от деня показаха, че Индексът S&P/Case Shiller, следящ цените на жилищата в 20 от големите градове на САЩ, се е покачил с 0,8% на сезонно изгладена база. По този начин ръстът на цените на жилищата в САЩ се е забавил в края на миналата година, но през 2013 г. като цяло е отчетено най-силното повишение от осем години насам.

Акциите Boeing спаднаха с 2,2%, след като сенаторът Джон МакКейн заяви пред Ройтерс, че продажбата на хеликоптери Апачи на Ирак трябва да бъде преразгледана заради информациите, че страната е сключила договор за продажба на оръжие на Иран за 195 млн. долара, което Багдад отрече.

Книжата на Tesla скочиха с 14%, след като нейният Model S бе посочен като първи избор в потребителско изследване. Ford пък е спаднал до най-ниското си ниво в класацията, откакто Алън Мълали пое ръководството през септември 2006 г. Книжата на компанията се понижиха с 0,2%.

Акциите на Macy's скочиха с 6%, след като компанията оповести увеличение на печалбата за последното тримесечие на 2013 г.

Книжата на General Electric отстъпиха с 0,1% след новината, че компанията ще инвестира още 10 млрд. долара за екотехнологии.

Доларът поевтиня спрямо валутите на основните търговски партньори на САЩ, а доходността по 10-годишните американски ДЦК се понижи с 0,04 процентни пункта до 2,70%.

Априлските фючърси върху американският петрол спаднаха с 1% до 101,83 долара за барел, а априлските фючърси върху златото се повишиха с 0,4% до 1 343 долара за трой унция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:38 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още