IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street е в очакване на протоколите от заседанието на Фед*

Нова порция песимистични данни сюрпризира пазара след студеното време през януари

17:44 | 19.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Wall Street е в очакване на протоколите от заседанието на Фед*

Фондовите борси в САЩ започват колебливо търговията в сряда, притиснати от песимистичните данни за жилищния пазар, пише CNBC. Търговските обеми като цяло са слаби, след като пазарните участници са в очакване на публикуването на протоколите от последното заседание на Фед.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average добавя 0,32% до 16 181,84 пункта. Широкият бенчмарк S&P 500 е покачва с 0,19% до 1 844,29 пункта, докато технологичният Nasdaq Composite губи 0,17% до 4 265,50 пункта.

Министерството на търговията на САЩ съобщи, че началното жилищно строителство се е свило с 16 на сто до сезонно изгладения годишен темп от 880 000 през януари. Равнището е най-ниското от септември и представлява най-силния спад в процентово изражение в последните три години.

Новината дойде само ден, след като строителите на жилища в САЩ неочаквано отстъпиха от оптимизма си за бъдещето на пазара за първи път в последните осем месеца.

Изготвяният от Националната асоциация на строителите и Wells Fargo индекс за пазара на жилища спадна до 46 пункта през февруари, разминавайки се с всички прогнози на анкетираните от MarketWatch анализатори.

Отстъплението се оказа най-силното в рамките на един месец от създаването на показателя през 1985 г. Всяко равнище над 50 пункта е индикатор за оптимизъм, докато стойностите под границата сигнализират за свиване на доверието.

Друг правителствен доклад показа, че цените на производител в САЩ са се повишили за втори пореден месец през януари, постигайки ръст от 0,2%. Месец по-рано бе отчетено покачване от 0,1 на сто.

По-късно през деня Федералният резерв ще представи протоколите от последното си заседание през февруари. През миналата седмица новият ръководител на институцията Джанет Йелън посочи, че ще продължи с политиката на предшественика си Бен Бернанке.

На корпоративния фронт капитализацията на Herbalife се смъква с 1,23%, въпреки че производителят на хранителни добавки отчете печалба за четвъртото тримесечие.

Цената на акциите на Signet Jewelers се покачва с 16,48%, след като дружеството съобщи, че придобива по-малкия си конкурент Zale за 690 млн. долара.

* Данните са актуални към 17:10 часа.

Повече за ситуацията в САЩ вижте в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:40 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още