IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

AIG увеличaва дивидента и съкращава персонала

Дивидентът по обикновените акции на компанията ще скочи с 25%, а съкращенията ще засегнат 3% от служителите

16:24 | 14.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
AIG увеличaва дивидента и съкращава персонала

Американската застрахователна корпорация AIG увеличи дивидента по обикновените си акции, както и целта си за обратно изкупени акции, но ще намали работната си сила с 3%, пише MarketWatch.

Компанията отчете нетна печалба от 1,98 млрд долара през сравнително спокойното четвъртото тримесечие на 2013 г., спрямо загуба от 3,96 млрд преди година. Тогава голямо значение за баланса на застрахователя оказаха разходите, съпътстващи урагана Санди, както и такива по продажбата на отдела по даване на самолети на лизинг.

Оперативните приходи на AIG достигнаха 1,7 млрд долара, или 1,15 долара за акция, и задминаха прогнозата за 96 цента за акция. Оперативната печалба на AIG по дейността ѝ с имуществени щети е 1,09 млрд долара, в сравнение със загуба от 944 млн на преди година.

Тазгодишните подобрени резултати отразяват растеж във всички основни застрахователни операции на компанията, която продължава положителния си ход под ръководството на изпълнителния директор Робърт Бенмоше.

Бордът на директорите на AIG е одобрил увеличение на тримесечния дивидент с 25%, което ще го вдигне до 12,5 цента от сегашните 10, казаха от компанията. Освен това е било прието допълнително изкупуване на акции на стойност до 1 млрд долара, като така общата стойност на акциите, свободни за изкупуване, става 1,4 млрд долара.

В официално писмо до своите служители AIG ги уведомява, че покрай изплащането на трудови обезщетения ще съкрати около 3% от работната си сила. Съобщението идва като следствие от обявения през четвъртото тримесечие план на стойност 265 млн долара за изплащане на трудови обезщетения. Той има за цел да намали разходите и да способства за изграждането на по-стройна организация, като за това някои дейности на компанията ще бъдат централизирани.

Корпорацията, за която работят около 63 хил души по целия свят към края на 2012 г., обяви, че ще разшири бизнеса си в някои региони на САЩ, сред които Канзас, Ню Джърси и Тексас, както и в Богота, Колумбия в международен план.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:16 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още