IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бъфет води прегевори за оттеглянето си от Graham Holdings

Berkshire Hathaway и Graham Holdings ще си разменят активи и бизнес операции, ако се стигне до споразумение

12:16 | 13.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Бъфет води прегевори за оттеглянето си от Graham Holdings

Уорън Бъфет подготвя изтегляне на своя дял в Graham Holdings на стойност 1,1 млрд. долара след повече от четири десетилетия, пише Bloomberg.

Сделката може да включва размяна на активи и бизнес операции, а вероятно и акции на Graham в компанията на Бъфет Berkshire Hathaway, като Berkshire ще предаде дела си в Graham, ако се стигне до споразумение.

Berkshire и Graham не са се разбирали за подобна размяна и до такава може и да не се стигне, се казва в съобщение. При положение, че това наистина не се случи, вероятните вариантите пред компанията на Бъфет са два: или да придобие допълнителен дял в Graham, или да продаде своите авоари.

Berkshire притежава 1,73 млн. акции на Graham, което ѝ дава дял от около 28%. В сряда акциите на Graham затвориха при 654,90 долара за акция на Нюйоркската борса.

Бизнес дейността на Graham включва образователната система Kaplan, както и телевизионни станции и кабелни оператори.

„Размяна ще има единствено в случай, че тя устройва и двете страни“, казаха от Graham в изявление. От Berkshire коментираха, че сделката ще бъде оформена като необложено разделяне.

83-годишният Уорън Бъфет купи акции на Graham, тогава Washington Post Co, за 11 млн. долара през 1973 г. Миналата година той обяви намерението си да запази дела си.

Цената на акциите на Graham се вдигна с 63% през последните 12 месеца, докато тези на Berkshire са се оскъпили с 16% за същия период.

Berkshire обяви отделна сделка през декември за размяна на акции от портфейла си срещу активи. Тогава компанията се отказа от акции във Philips 66 за 1,4 млрд. долара в замяна на бизнес операции, свързани с рафиниране на петрол. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:45 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още