IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Wall Street записа първия си месечен спад от август

Индексите се понижиха в петъчната сесия, като инвеститорите претегляха корпоративните отчети и икономическите данни

23:25 | 31.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Wall Street записа първия си месечен спад от август

Американските акции се понижиха в петъчната сесия, като Wall Street записа първия си месечен спад от август, след като инвеститорите добавиха към притесненията си и развиващите се пазари, докато осмисляха корпоративните отчети и икономическите данни, предава CNBC.

Индексът на 30-те водещи американски компании Dow Jones Industrial Average спадна с 1% до 15 699 пункта, широкият S&P 500 се понижи с 0,7% до 1 783 пункта, а технологично ориентираният Nasdaq отстъпи с 0,5% до 4 104 пункта. Пониженията на индексите през януари са съответно 5,3%, 3,5% и 1,7%.

„Мисля че влиянието на волатилността на развиващите се пазари вероятно ще продължи през следващите няколко сесии. Зависимостта от Китай като износен пазар и тенденцията на поскъпване на долара със свиването на стимулите от Фед са негативни за развиващите се пазари. Смятаме, че спадът на американските пазари ще бъде ограниен. Инвеститортие може би се разглезиха да мислят, че пазарът върви само нагоре", коментира Джим Ръсел, стратег в U.S. Bank Wealth Management.

„Ако корекцията не е голяма, тя няма да окаже значително влияние. От 1951 г. насам при спад през януари вероятността от позитивна година все пак е 46% - това е като хвърляне на монета“, посочва Ранди Федерик, управляващ директор в Charles Schwab.

Акциите на Chevron поведоха губещите в DJIA, понижавайки се с 4,1%, след като компанията обяви резултати, които разочароваха инвеститорите.

Книжата на Wal-Mart отстъпиха с 0,1%, след като най-голямата търговска верига в света снижи прогнозата си за търговията през тази година

Акците на Amazon се сринаха с 11%, след като онлайн търговецът обяви продажби и печалба, които не оправдаха очакванията

Книжата на MasterCard спаднаха с 5,1%, след като компанията регистрира печалба от обичайна дейност за тримесечието от 57 цента на акция при приходи от 2,1 млрд. долара, докато очакванията бяха за 60 цента и 2,14 млрд. долара

Икономическите новини от деня показаха, че индексът на потребителското доверие на Thomson Reuters/University of Michigan е спаднал през януари, докато чикагският PMI се е понижил за трети пореден месец.

Данните показаха още, че личните доходи през декември са се покачили с 0,1%, в унисон с прогнозите, а потреблението се е повишило с 0,4% при очаквания за 0,5%

Доларът поскъпна спрямо валутите на основните търговски партньори на САЩ, а доходността по 10-годишните американски ДЦК се понижи с 0,04 процентни пункта до 2,66%.

Априлските фючърси върху златото спаднаха с 2,6 долара до 1 240 долара за трой унция, понижавайки се с 1,9% за седмицата след пет поредни позитивни седмици. Мартенските фючърси върху американския петрол се понижиха със 74 цента, или 0,8%, до 97,49 долара за барел – нагоре с 0,9% за седмицата и надолу с 0,9% за месеца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:38 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още