IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Facebook чупи рекорди след отличните финансови резултати

Силни счетоводни отчети и добри макроикономически данни оживиха Wall Street и негативните настроения от сряда бяха забравени

23:10 | 30.01.14 г. 4
Facebook чупи рекорди след отличните финансови резултати

Силни финансови отчети и добри макроикономически данни станаха причина за сериозното оживление на фондовите пазари в САЩ. Статистиката показа ръст на американската икономика от 3,2% през последното тримесечие на 2013 година. Увеличението е благодарение на вътрешното потребление и износа.

Добрите финансови резултати накараха инвеститорите да забравят вчерашните разочарования от действията на Федералния резерв. 

Истински фурор предизвика финансовият отчет на Facebook. Акциите на социалната мрежа за кратко се търгуваха на историческия връх от 62,50 долара за брой. Тогава беше записан и ръст от 17%, което е едно от най-добрите постижения за компанията от 25 юли 2013 година насам, когато беше отчетено 29-процентно дневно поскъпване на книжата й.

Към края на днешната сесия обаче търговията се успокои и цената падна до ниво от малко над 61,50 долара за брой, което пак представлява внушителен ръст от 14%.

Като цяло технологичните гиганти Facebook, Twitter и  Google са сред най-големите печеливши днес и тяхното представяне доведе и до значително увеличение на стойността на Nasdaq. Индексът се повиши с 1,77% до ниво от 4 123,13 пункта в края на сесията.Това е най-големият дневен ръст от 10 октомври 2013 година насам. 

За Twitter поскъпването на акциите е в рамките на около 7  на сто, а търговията се извършва на ниво от 63,50 долара за брой.

Новината за продажбата на Motorola доведоха до ръст на цената на акциите на Google. Търговията се извършва на ниво от 1 149 долара за брой или повишение от 3,89 долара за брой.

S&P 500 изтри всички загуби, записани още от началото на седмицата, отбелязва Market Watch. Стойността на индекса достига 17 94,19 пункта, което е увеличение от 1,13 сто.

По-ограничен е ръстът на Dow Jones, чиято стойност в края на сесията е 15 848,61 пункта, което означава увеличение от 0,7%.

Сред големите губещи в състава на сините чипове се нареди петролната компания Exxon Mobil. Печалбата на компанията намалява с 27%, заради свиването на добива с 1,8% през последното тримесечие на 2013 година. Акциите на Exxon поетвтиняха с 1,3% до цена от малко под 94 долара за брой. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:04 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
dani de vito
преди 10 години
Когато акции на технологичен гигант подскочи над десет пъти от ръст в икономиката,това си е балон подобен на този от 2000 год.Като добавим срива на Dow,Nasdag, SP , то си е *** шаранче работата ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Брях мама-му, а "какво" ли щеше да стане с рекорфьора, ако не се пишеше непрекъснато за него?...П.С. от мен не са гепнали повече от 5 клика!! :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 1
Stone_Kold
преди 10 години
Хаха вика тихно гигант....тва си е една цру разработка и е един виртуален клюкарник
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 2
gogo63
преди 10 години
Като цяло технологичните гиганти Facebook, Twitter и Google ==================Ако тези са технологични гиганти, какво да кажем за IBM, Интел, Боинг, АМД и прочие аграрни фирми?!?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още