IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Моше Ялон се извини за коментарите си по адрес на Джон Кери

Израелският министър на отбраната се изказа остро за американския план за установяване на мир в Близкия Изток

10:37 | 15.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Моше Ялон се извини за коментарите си по адрес на Джон Кери

Израелският министър на отбраната Моше Ялон се извини за коментарите си за ролята на американския държавен секретар Джон Кери в процеса на установяване на мир в Близкия Изток.

Преди време Ялон заяви, че Кери е обсебен от идеята за мира в региона. Министърът беше още по-краен, подчертавайки, че американският план за сигурност не струва дори хартията, на която е написан, тъй като не гарантира нито сигурността, нито мира.

Военното министерство на Израел излезе с официално изявление, в което се посочва, че двете страни споделят общи цели, а Тел Авив оценява по достойнство усилията на Вашингтон за постигане на мир с палестинците.

От своя страна Белият дом реагира остро на критиките и подчерта, че те са необосновани и ненавременни.

Междувременно израелският министър на строителството Ури Ариел наля допълнително масло в огъня. Той заяви, че всички проекти и действия, свързани със строителството на сгради в Западния бряг, са съгласувани с Вашингтон и Кери е наясно с тях. Белият дом опроверга информацията и заяви, че не работи в координация с Израел по отношение на строителството.

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху се опита да тушира напрежението. По думите му въпреки някои различия в позициите, Съединените щати остават водещ партньор на страната в опазването и постигането на мира.

Подробности по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още