IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street оцени положително данните за продажбите на дребно през декември

Корпоративните отчети ще доминират на пазара през следващите две-три седмици, според анализатор

18:17 | 14.01.14 г.
Wall Street оцени положително данните за продажбите на дребно през декември

С повишения на индексите започна сесията на Wall Street заради по-добрите от очакваното данни за продажбите на дребно през декември, предава Bloomberg.

В началото на сесията Dow Jones се повишава с 0,34% до 16 313 пункта, S&P 500 добавя 0,65% до 1 830 пункта, а Nasdaq регистрира ръст от 1,09% до 4 158 пункта.

Акциите на Time Warner Cable Inc. поскъпват с 2%, след като компанията отхвърли офертата на Charter Communications Inc. Пазарната оценка на Google Inc. се увеличава с 0,7%, след като компанията обяви, че купува Nest Labs Inc. за 3,2 млрд. долара в брой.

Акциите на JPMorgan Chase & Co. поскъпнаха с 1%, докато тези на Wells Fargo & Co. поевтиняха с 0,9%, докато инвеститорите очакват финансовите институции да обявят финансовите си резултати за последното тримесечие на 2013 г.

Отчетите на Bank of America Corp., Citigroup Inc. и Goldman Sachs Group Inc. също ще бъдат публикувани по-късно тази седмица.

“Финансовите резултати ще доминират през следващите две или три седмици”, коментира пред информационната агенция Патрик Кейсър, управляващ директор на Brandywine Global Investment Management във Филаделфия. “Хората в момента се опасяват за темповете на растеж на икономиката”, допълва той.

Днес американското търговско министерство съобщи, че през декември продажбите на дребно като цяло са нараснали с 0,2%, а като се изключат автомобилите ръстът е бил 0,7% заради по-активните покупки на храна и облекло по празниците.

Запасите на бизнеса в САЩ през ноември са нараснали с 0,4% - по-слабо от очакваните 0,8 на сто. Същевременно бизнес продажбите са нараснали с 0,8% през предпоследния месец на годината.

Цените на вносните стоки в САЩ са останали без промяна през декември и са се понижили с 1,3% за цялата 2013 г., сочат данни на американското трудово министерство. Същевременно експортният индекс е нараснал с 0,4% през декември, но се е понижил с 1% за цялата 2013 г. заради слабия растеж в основните търговски партньори на САЩ.

* Актуално към 18.05 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:05 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още