IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Wall Street не пое в определена посока

Акциите на компанията за киберсигурност FireEye се изстреляха с близо 40% след покупката на Mandiant за над 1 млрд. долара

23:20 | 03.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Wall Street не пое в определена посока

Американските акции приключиха без ясна посока петъчната сесия, след като председателят на Федералния резерв Бен Бернанке каза, че икономиката трябва да продължи да се подобрява и потвърди ангажимента на централната банка за запазване на ниски лихви, предава CNBC.

Преди това негативно повлияха коментарите на президента на клона на Фед във Филаделфия Чарлз Плосър, който заяви, че централната банка е изправена пред огромни предизвикателства със започването на свиването на месечните покупки на облигации. 

Президентът на клона на Фед в Ричмънд Джефри Лакър пък каза, че Федералният резерв ще продължи да обмисля свиване на монетарните стимули с подобряването на трудовия пазар.

Индексът на 30-те водещи американски компании Dow Jones прибави 0,2% до 16 470 пункта, широкият S&P 500 отстъпи с 0,03% до 1 831 пункта, а технологично ориентираният Nasdaq се понижи с 0,3% до 4 132 пункта.

Акциите на FireEye се изстреляха с 39% след покупката на Mandiant за 1,05 млрд. долара, която слива двата доставчика на защитни услуги срещу хакери.

Книжата на Sprint спаднаха с 4,4%, след като Stifel Nicolaus понижи оценката си за акциите от „задържа“ на „продава“.

Акциите на Hertz Global Holdings се понижиха с 0,6%, след като запознати споделиха, че инвеститорът Карл Айкан е купил 30-40 млн. акции на компанията за отдаване под наем на автомобили.

Ford Motor (+0,5%), General Motors (-3,4%), Toyota Motor и Chrysler Group отчетоха продажби за декември под очакванията на Wall Street.

„2014 г. вероятно ще е преходна година, движена повече от растежа на корпоративните печалби, отколкото от ликвидността, осигурявана от Фед или от разширяването на P/E коефициентите“, коментира Тери Сандвен, стратег в US Bank Wealth Management.

„Важен въпрос с навлизането в отчетния сезон по-късно през месеца е дали растежът на БВП през четвъртото тримесечие се е пренесъл в печалбите на компаниите“, посочва Рон Флорънс, зам.-главен инвестиционен директор в Wells Fargo Private Bank.

Февруарските фючърси върху златото се повишиха  с 1,1% до 1 239 долара за тройунция, а тези върху американския петрол спаднаха с 1,48 долара до 93,96 долара за барел.

Доларът поскъпна спрямо валутите на основните търговски партньори на САЩ, докато доходността по 10-годишните американски ДЦК остана на ниво от 2,99%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:37 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още