IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бил Де Блазио положи клетва като кмет на Ню Йорк

По време на кампанията си първият демократ на поста от повече от две десетилетия се дистанцира от политиката на предшественика си Майкъл Блумбърг

15:23 | 01.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Бил Де Блазио положи клетва като кмет на Ню Йорк

Тази сутрин Бил Де Блазио положи клетва в дома си в Бруклин като 109-ия кмет на Ню Йорк. Това е първият демократ, който встъпи на поста от повече от две десетилетия.

Обещанията му са свързани с по-либерален подход в управлението на най-големия град в САЩ. Още по време на кампанията, чиято основна тема беше неравенството, адвокатът - застъпник за обществени каузи Де Блазио се дистанцира ярко от политиката на милиардера Майкъл Блумбърг и стратегията му се оказа успешна.

Той застана зад не толкова богатите слоеве и желанието му беше да обърне статуквото, което залагаше предимно на успеха на Уолстрийт. 

52-годишният нов кмет на Ню Йорк положи клетва в присъствието на съпругата и двете си деца. По-голяма церемония е предвидена за по-късно през деня.

Бил Де Блазио наследява Майкъл Блумбърг, който слиза от кметското място след дванадесет години управление. 

(БНР)

Повече по темата можете да научите от видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:43 | 10.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още