IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Минорното настроение не напуска Wall Street*

Инвеститорите приеха данните за търговията на дребно и за молбите за помощи за безработни със смесени чувства

17:52 | 12.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Минорното настроение не напуска Wall Street*

Водещите индекси на Wall Street стартираха търговската сесия в четвъртък с понижения. Те удължават загубите от снощи, като са напът да отчетат най-голямото понижение от месец насам. Новите икономически данни от САЩ – за търговията на дребно и за новите молби за помощи за безработни – се приеха от инвеститорите като още една крачка в посока намаляване на паричните стимули на Федералния резерв.

Dow Jones Industrial Average се понижава с 0,54% до 15757,64 на старта. Широкият индекс S&P 500 отстъпва с 0,28% до 1777,20 до момента, като компаниите за потребителски стоки го дърпат надолу. Технологичният Nasdaq Composite се свива с 0,12 на сто до 3999,18 пункта, като редува печалби и загуби.

Броят на американските граждани, които са подали молби за помощи за безработица, е скочил рязко през изминалата седмица. Новите молби за помощи за безработица се увеличиха с 68 000 до сезонно изгладените 368 000, показва информацията на Министерството на труда на САЩ. Това е най-голямото седмично увеличение от ноември 2012 г. насам.

Министерството на труда на САЩ оповести, че продажбите на дребно са се увеличили с 0,7% през ноември спрямо ревизирания ръст от 0,6% за октомври. Скокът в продажбите за предпоследния месец на годината е най-големият за последните пет месеца.

Предстоят нови назначения във Фед. На мястото на Джанет Йелън, която ще бъде следващият председател на централната банка, ще застане Стенли Фишер. Бившият гуверньор на Израелската централна банка е най-вероятният кандидат за нов заместник-председател на Федералния резерв на САЩ.

Cisco Systems натежава най-много на Dow Jones. Акциите на компанията поевтиняват с 2,44% до 20,37 долара.

Книжата на Facebook поскъпват с 3,32% до 51 долара на старта след новината, че социалната мрежа ще влезе в състава на индекса S&P 500 следващата седмица.

Hilton Worldwide Holdings увеличава пазарната си капитализация, след като набра 2,3 млрд. долара от първичното си публично предлагане. Акциите на хотелската верига са нагоре с 7% до 21,40 долара за брой.

Книжата на Lululemon Athletica поевтиняват с 10,49% до 61,18 долара. Канадската компания за йога облекла оповести по-добри от очакваните тримесечни резултати, но прогнозира, че приходите и за четвъртото тримесечие няма да се изменят спрямо третото.

Ciena губи 4,72% от пазарната си капитализация, след като компанията записа по-ниска от очакваното печалба на една своя акция. За четвъртото тримесечие тя е 16 цента на акция.

Доларът поскъпва спрямо основните валути на по-големите търговски партньори на САЩ. Доходността по 10-годишните облигации се покачи до 2,87%.

На борсата в Ню Йорк цената на фючърсите върху суровия петрол нарасна с 0,2 на сто до 97,60 долара за барел. Фючърсите върху златото поевтиняват с 2,4 на сто до 1226,80 долара.

Повече за кандидатурата на Стенли Фишер вижте във видеото на Bloomberg!

* Информацията е актуална към 17:30 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:49 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още