IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Позитивни настроения обземат Wall Street в началото на сесията*

Инвеститорите са оптимистично настроени за предстоящата бюджетна сделка в САЩ

18:25 | 04.12.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Позитивни настроения обземат Wall Street в началото на сесията*

С повишения се движат индексите на Wall Street в началото на сесията. Dow Jones добавя 0,23% до 15 951 пункта, S&P 500 се повишава с 0,21% до 1 799 пункта, а Nasdaq записва ръст от 0,32% до 4 050 пункта.

Инвеститорите са оптимистично настроени за предстоящата бюджетна сделка в САЩ. Преговарящите са все по-близо до споразумение за облекчаване на автоматичните съкращения на разходите, съобщава Bloomberg.

В средата на октомври Конгресът прие законодателството, с което урежда финансирането на правителството до 15 януари, припомня агенцията. В него е заложен краен срок за приключване на преговорите по бюджета, който изтича през следващата седмица.

Същевременно ръководството на американската централна банка оценява данните за икономиката, за да реши доколко е готова за оттегляне на част от паричните стимули.

Днес стана ясно, че ръстът в сектора на услугите в САЩ се е забавил през ноември - индексът на Institute for Supply Management е отстъпил до 53,9 пункта от 55,4 пункта през следващия месец. Все пак индикаторът остава над границата от 50 пункта, което означава, че продължава да се разширява, макар и с по-бавни темпове.

Същевременно пазарът на имоти в САЩ става още по-динамичен. Правителствените данни сочат, че покупките на нови жилища през октомври са се изстреляли с 25,4%, което е най-силен ръст от три десетилетия.

Резкият ръст на сделките с нови жилища беше обявен точно след като излязоха по-добрите данни за заетостта в частния сектор през ноември и за износа през октомври – доказателства, че американската икономика ускорява растежа, посочва MarketWatch.

Същевременно вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън продължава визитата си в Азия.

Повече по темата може да видите в материала на Bloomberg!

* Данните са актуални към 18.10 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още