IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Този път Nasdaq удържа ниво над 4 хил. пункта

Преди Деня на благодарността обемите на търговията в САЩ са слаби, но движението на индексите е възходящо

23:11 | 26.11.13 г.
Този път Nasdaq удържа ниво над 4 хил. пункта

Пазарите отвъд Океана записаха приспивно слаби обеми на търговията преди Деня на благодарността, но въпреки това основните индекси продължават с възходящото си движение. Позитивните настроения идват след данни за ръст на цената на жилищата в САЩ.

Анализатори, анкетирани от Bloomberg, пък прогнозираха, че Федералният резерв няма да спре със стимулиращата програма преди март 2014 година, което също подхрани оптимизма на Wall Street. Така пазарите не обърнаха голямо внимание на неочаквания спад на потребителското доверие в САЩ през ноември.

Песимизмът на американците е обусловен от лошите очаквания за развитието на трудовия пазар.

Този път Nasdaq успя да се задържи на ниво над 4 хил. пункта при затварянето на търговията за първи път от 13 години насам. Индексът достигна до 4 017,75 пункта или ръст от 0,6%.

Двигател на технологичните компании днес е Apple, чиито акции поскъпнаха с 2,3% до цена от почти 536 долара за брой. Причината са прогнозите, че продажбите на iPhone в Китай от страна на China Mobile ще помогнат компанията през следващата година.

Сред големите печеливши днес е и компанията за луксозни стоки Tiffani. За разлика от европейските си конкуренти, компанията завиши очакванията си за приходите през годината. Така вторият по големина търговец на бижута успя да запише ръст на цената на акциите си в размер на 8,5% до рекордните почти 88 долара за брой.

Tiffany беше и в основата на възходящото движение на S&P 500 за тази сесия, отбелязва Bloomberg. Индексът затвори с минимален ръст от 0,2% до 1 802,79 пункта. Това увеличение обаче беше недостатъчно за нов рекорден пик. В петък S&P достигна стойност от 1 804,76 пункта.

Без процентна промяна завърши Dow Jones. Индексът се оцвети в зелено след увеличение от едва 0,26 пункта до 16 072,8 пункта.

Слаби понижения отчетоха банки като Goldman Sachs и JP Morgan, които са част от Daw Jones. Като цяло за първи път от пролетта на 2009 година банковият сектор в САЩ записва понижение на приходите за третото тримесечие на годишна база, отбеляза Time. Приходите в банковата сфера са 36 млрд. долара в периода юли - септември. 

Във видеото можете да научите повече подробности за проблемите на европейските банки

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:30 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още