IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Wall Street приключи с леки понижения

Пазарът се консолидира и честно казано бихме желали да видим известна пауза след силния подем, коментира анализатор

23:10 | 19.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Wall Street приключи с леки понижения

Американските акции се понижиха леко, след като инвеститорите претеглят корпоративните новини от Home depot и Best Buy, докато очакват индикации относно стимулите на Федералния резерв, съобщава CNBC.

Пазарите очакват тази вечер речта на председателят на Фед Бен Бернанке преди утрешното публикуване на протоколите от срещата на Фед през октомври за сигнали относно свиването на монетарните стимули.

Индексът на 30-те водещи американски компании Dow Jones Industrial Average отстъпи с 0,1% до 15 967 пункта, широкият S&P 500 се понижи с 0,2% до 1 788 пункта, а технологично ориентираният Nasdaq спадна с 0,4% до 3 932 пункта.

„Мисля, че пазарът консолидира последните повишения и честно казано бихме желали да видим известна пауза след силния подем“, споделя Джим Ръсел, старши стратег в US Bank Wealth Management. „Едно от нещата, които ни тревожат е рисковият апетит – изглежда, че няма никакъв страх и липсва осъзнаване, че пазарите са волатилни.“

“Очевидно Home Depot печели от ниските лихви и стабилния жилищен пазар, докато Best Buy страда от значителните отстъпки”, коментира Ръсел.

Акциите на Home Depot се повишиха с 0,9%, след като най-големият търговец в света на стоки за поддръжка на дома надхвърли очакванията за продажбите и печалбата през третото тримесечие и повиши прогнозата си за цялата година.

Резултатите на търговската верига сочат, че потребителите са в по-добро състояние и се възползват от икономическото възстановяване, заетостта, цените на жилищата и процеса на деливъридж.

Книжата на Best Buy се сринаха с 11%, след като търговската верига предупреди, че стратегията за придържане към отстъпките, които предлагат нейните конкуренти, ще засегне печалбата през последното тримесечие.

Акциите на Tesla Motor поскъпнаха с 3,7%, след като главният изпълнителен директор Елън Мъск заяви, че взема мерки в резултат на проблемите, предизвикани от аккумулаторите на електрическия Model S. Националната служба за безопасност по пътищата започна разследване на пожарите при автомобили на компанията.

Икономическите новини от деня показаха, че разходите за персонал са се повишили минимално през третото тримесечие, което говори за овладяна инфлация, позволявайки на Фед да запази програмата си за изкупуване на облигации.

Доходността на 10-годишните американски ДЦК се покачи с 0,04 преоцентни пункта до 2,71%. Доларът спадна спрямо валутите на основните търговски партньори на страната.

Декемврийските фючърси върху петрола се повишиха с 0,3% до 93,34 за барел. Златото прибави 0,1% до 1274 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:20 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още