IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Wal-Mart отчете повишение на печалбата

На резултатите са повлияли спадът в продажбите в САЩ, конкурентната среда и валутните колебания

22:22 | 14.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Wal-Mart отчете повишение на печалбата

Гигантът в търговията на дребно Wal-Mart отчете нетна печалба от 3,7 млрд. долара през третото тримесечие, спрямо 3,6 млрд. долара преди година, съобщава ВВС.

Американската компания с операции в международен план обяви, че е била засегната от спада в продажбите в САЩ и конкурентната среда. На продажбите са повлияли и валутните колебания.

Главният изпълнителен директор на компанията Майк Дюк каза, че някои потребители изпитват несигурност относно икономиката, правителството и работните места, но добави, че веригата има агресивни планове за подпомагане на клиентите по време на празничния сезон.

Британската верига Asda, собственост на Wal-Mart, регистрира 0,3% повишение на продажбите за тримесечието. Тя обяви планове за понижаване на цените на стойност 1 млрд. паунда и инвестиции от 250 млн. паунда за подобряване качеството на продуктите и магазините.

Глвният изпълнителен директор на Asda Анди Кларк зави, че е доволен от представянето на компанията. Въпреки че икономиката се възстановява, пазарната среда е трудна, конкуренцията е ожесточена, а бюджетите на потребителите са под напрежение, посочи той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:14 | 10.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още