IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Удовлетворението от корпоративните резултати тласка напред Wall Street

Финансовите резултати са точно толкова добри, колкото се очакваше, дори малко по-добри, коментира анализатор

23:25 | 24.10.13 г.
Удовлетворението от корпоративните резултати тласка напред Wall Street

С повишения на индексите приключи днешната сесия на Wall Street, след като корпоративните отчети днес оправдаха очакванията на инвеститорите. Засилват се и очакванията, че заради по-слабите икономически данни от САЩ Федералният резерв ще продължи с вливането на ликвидност, предава Bloomberg.

В края на търговията Dow Jones се повиши с 0,62% до 15 509 пункта, S&P 500 добави 0,32% до 1 752 пункта, а Nasdaq нарасна с 0,56% до 3 929 пункта.

“В средата на сезона на отчетите сме, така че на този етап търговията се движи от корпоративните финансови резултати”, коментира пред информационната агенция Марк Спелман от Value Line Funds в Ню Йорк.

“Финансовите резултати са точно толкова добри, колкото се очакваше, дори малко по-добри. Дотук беше направено доста по отношение на разходите. Сега хората искат да видят прогрес при продажбите”, допълва той.

Досега 212 компании от състава на S&P 500 са публикували отчетите си за третото тримесечие. От тях 76% отчетоха по-добри печалби от очакваното, а при 53% се отчита подобрение на продажбите.

Очакванията са, че печалбите на компаниите в състава на индекса ще нараснат средно с 2,5%, а продажбите – с 2,2%.

По-добрите корпоративни резултати и паричните стимули на Федералния резерв допринесоха съществено за повишението на S&P 500 с 23% от началото на годината. Блокирането на работата на федералните агенции в началото на месеца се очаква да се е отразило на растежа през това тримесечие, затова се очаква оттеглянето на стимулите да се отложи за март догодина.

Ръководството на Фед се събира на редовното си заседание на 29 – 30 октомври, за да оцени силата на възстановяването. Данните, с които ще разполага комитетът обаче, няма да са пълни, тъй като част от докладите за икономиката бяха отложени заради спирането на работата на федералните агенции.

Днес стана ясно, че икономическият растеж най-вероятно се забавя на фона на свиващата се производствена активност в САЩ, както показват предварителните данни на Markit Economics за този месец. Активността в производствената сфера и в сектора на услугите в Европа също не оправда очакванията, докато в Китай се засили повече, отколкото се прогнозираше.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още