IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Блокирането на правителството в САЩ ще забави приема на данъчни декларации

Щатските власти ще започнат да приемат и обработват документите с 1-2 седмици закъснение

17:07 | 23.10.13 г. 1
Блокирането на правителството в САЩ ще забави приема на данъчни декларации

Продължилият 16 дни блокаж на щатската администрация провокира още едно забавяне – това на приемането на данъчните декларации отвъд Океана, съобщава CNN.

Началото на данъчната 2014 г., което бе насрочено за 21 януари, ще бъде отложено с една до две седмици, съобщи федералното данъчно бюро.

Щатските власти ще започнат да приемат и обработват декларациите между 28 януари и 4 февруари. От правителствения орган заявиха, че се стремят да сведат до минимум забавянето, като ще обявят окончателното си решение по отношение на официалния старт на данъчния сезон през декември.

Въпреки че и в САЩ все още данъчните декларации могат да се подават по пощата на хартиен носител, щатските власти обявиха, че данните няма да бъдат обработени до официалното начало на сезона. Електронно подаване пък изобщо няма да бъде достъпно до началната дата.

Решението на властитe дойде след частичния 16-дневен блокаж на административните структури в страната. Това наложи федералното данъчно бюро да извършва със закъснения всички забавени поради бюджетната криза операции.

"Правителственият блокаж дойде по време на пиков период за данъчното отчитане в страната", съобщиха от бюрото в комюнике. "Необходимо е да се извърши програмиране, тестване и внедряване на повече от 50 системи и да се обработят почти 150 млн. декларации", посочиха още от американската администрация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:00 | 13.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Тъй, тъй... хайде сега една спирка на 1.3850 да направим...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още