IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на DuPont нарасна заради търсенето на производствени материали

Aмериканският концерн отчете ръст на приходите до 7,74 млрд. долара

15:06 | 22.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Печалбата на DuPont нарасна заради търсенето на производствени материали

DuPont & Со отчете ръст на печалбите за третото тримесечие, воден от повишеното търсене на производствени материали, съобщава MarketWatch.

През юли американският концерн обяви, че проучва възможностите за раздяла със звеното си за производство на химикали, като охладителни течности и пигменти за бои. Продажбата ще ускори продължаващата трансформация на компанията, насочена към селското стопанство и хранителните добавки – области, които генерират по-високи приходи.

Активистът инвеститор Нелсън Пелц, който закупи част от акциите на дружеството за 1,3 млрд. долара, настоява компанията да подобри дългосрочните си перспективи за растеж. Според данни FactSet пазарната стойност на DuPont достига 55 млрд. долара.

Печалбите на DuPont за третото тримесечие са достигнали 285 млн. долара, или 0,30 долара на акция, спрямо 5 млн. долара година по-рано. Изключвайки еднократните ефекти, печалбите са нараснали до 0,45 долара на ценна книга в сравнение с 0,43 долара преди година.

Продажбите са се покачили с 4,7 на сто до 7,74 млрд. долара.

Анкерираните от Thomson Reuters анализатори очакваха печалба в размер на 0,41 долара на акция и приходи от 7,78 млрд. долара.

Звеното за производство на химикали в DuPont публикува 1% по-ниски продажби до 1,72 млрд. долара. Понижението се дължи на спада на цените на титановия диоксид, охладителните течности и флуорополимерите.

Продажби в селскостопанския сектор са нараснали с 15% до 1,63 млрд. долара в резултат на по-високите цени на семената в Латинска Америка. Търсенето на производствени материали пък се е повишило с 3% до 1,6 млрд. долара.

Листнатите на борсата в Ню Йорк акции на DuPont затвориха сесията в понеделник на ниво от 25,66 долара за брой. Книжата поскъпват с 32% от началото на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:43 | 12.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още