IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

С "финален щурм" S&P 500 успя да преодолее спада от началото на сесията

Търговците очакват доклада за развитието на пазара на труда в САЩ през септември и обръщат по-малко влияние на отчетите

23:13 | 21.10.13 г. 1
С "финален щурм" S&P 500 успя да преодолее спада от началото на сесията

През миналата седмица борсите в САЩ записаха отлично представяне – S&P500 на два пъти подобри исторически рекорди, като ръст записаха и останалите индекси. След този "удар" в началото на седмицата основните индекси започнаха с понижения за основните индекси.

 Това не притесни анализаторите. Пазарите са „достатъчно обтегнати, така че ще е здравословно да поемем глътка въздух преди да се опитаме да се придвижим до по-високи от сегашните нива”, коментира Мат Мейли, стратег в Miller Tabak + Co, цитиран от Bloomberg.

В края на сесията обаче негативните настроения бяха забравени и S&P 500 и Nasdaq успяха да приключат на зелена територия. За S&P 500 промяната е почти незабележима - с 0,01% до 1 744,65 пункта. По-значимо е увеличението за Nasdaq. През деня движението на индекса беше разнопосочно, като в края на сесията успя да навакса загубите и стойността му достигна 3 920,05 пункта. Това представлява увеличение от 0,15 на сто. 

Стойността на Nasdaq се покачва за четвърта поредна сесия. 

Оцветен в червено остана единствено Dow Jones. Стойността на индекса приключи на ниво от 15 392,2 пункта, което е спад с минималните 0,05%.

Търговците днес насочиха вниманието си към забавения доклад за развитието на трудовия пазар в САЩ през септември, който ще бъде публикуван във вторник. Данните бяха забавени от бюджетната криза в страната, която затвори повечето правителствени агенции.

Влияние оказаха и данните за спад на продажбите на съществуващите жилища в САЩ през септември. Цените на имотите записват ръст, но с най-бавните темпове за последните пет месеца, показват данните на Националната асоциация на брокерите на недвижими имоти.

Така малко на заден план останаха някои позитивни корпоративни новини. Apple записа ръст на цената на акциите си с 2,5% до 522 долара за брой, ден преди да бъдат представени нови модели на iPad.

За сметка на това обаче не бяха подминати финансовите отчети на McDonald`s. Компанията за бързо хранене отчетоха продажби под очакваното от анализаторите. Търговията се извършваше на ниво около 94 долара за брой, което е понижение от 1%.

 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:14 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още