IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стивън Оут: Политиката на Фед просто купува време на бизнеса

Има много кеш в американските компании, който в скоро време ще излезе на пазара, коментира вицепрезидентът на Federated Investors

18:00 | 20.10.13 г. 2
Стивън Оут: Политиката на Фед просто купува време на бизнеса

Предстои период на ръст и на оздравяване на системата, коментира в ефира на Bulgaria On Air Стивън Оут, вицепрезидент на Federated Investors и член на Настоятелсдтвото на Американския университет в България.  По думите му основният фактор, който ще застане на пътя на инфлацията и покачването на нивата на дълга в САЩ, е натрупаният кеш в американските компании. 

Оут подчерта, че политиката на Фед във връзка със стимулите прилича на актьорска игра, която има за цел не толкова да „помпа” бизнеса, колкото да му купува време.

„Предстои натрупаният кеш да излезе на пазара. В този смисъл се очаква добър период за икономиката,” категоричен е Оут.

Финансистът подчерта, че все по-често става дума за т.нар. „бял лебед” или неочаквана положителна промяна, която да обърне тенденциите към ръст. По думите на Оут в средносрочен план световната икономика също ще тръгне нагоре.

Оут коментира още, че САЩ е далеч от банкрута. Той сравни фалита на една държава с този на компания.
„Когато става дума за фалит на една компания, тя се преструва, че нищо не се случва. В случая със САЩ не видяхме това. Нещо повече, случи се точно обратното в сравнение със събитията около гръцката криза.

Американските акции се повишиха, нещо което не случва преди фалит”, коментира Оут.

Той сподели и какви според него са успешните инвестиции в образованието. По думите му всяка страна трябва да насочи усилията си към сектори, в които има потенциал за развитие. Такъв сектор за България са ИТ технологиите, допълни още финансистът.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 9 rate down comment 2
d333
преди 10 години
То за да тръгне нещо надолу, първо трябва да се качи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още