IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Google помогна за нов рекорд на S&P500

Еврото тества стойност от 1,37 долара след сигналите на Драги, че ЕЦБ анализира основната лихва в еврозоната

23:07 | 18.10.13 г.
Google помогна за нов рекорд на S&P500

С нова рекордна стойност на S&P 500 приключи напрегнатата седмица, в която беше постигнато споразумение за отлагане на фалита на САЩ. След като търговците се успокоиха относно американския бюджет, сега е време погледите да се обърнат към финансовите отчети.

Първите добри новини днес донесоха счетоводните документи на Google и Morgan Stanley. Данните в тях станаха причина за рекорд и при цената на акциите на технологичния гигант – стойността им за първи път прескочиха границата от хиляда долара за брой и се търгуваха за 1 011 долара, което е ръст от около 14%.

Със стабилен ръст от малко над 3% завършва и General Electric. Акциите на компанията се търгуваха за малко над 25,50 долара за брой. Компанията отчете спад на печалбата, но в същото време съобщи и за добър „запас” от поръчки за самолетни двигатели, локомотиви и турбини.

Рекордно висока цена на акциите си записа и Amazon в края на седмицата. Увеличението е от малко над 6 на сто до ниво от 330 долара за брой след като анализаторите в UBS препоръчаха покупка на акциите. 

Данни от Азия също раздвижиха борсите. За първи път от края на 2012 година китайският брутен вътрешен продукт (БВП) се повишава за тримесечието на годишна база. Според съобщенията на националната статистика през третото тримесечие китайската икономика е записала ръст от 7,9 на сто. 

Стойността на S&P 500 достигна 1 744, 49 пункта или ръст от 0,65 на сто. Най-голямо е дневното увеличение за Nasdaq. Индексът се повиши с 1,32% до ниво от 3 914,28 пункта. Dow Jones достигна 15 399,65 пункта след увеличение от 0,18 на сто. 

Всъщност S&P 500 отчете най-силната си седмица от средата на юли насам, изчислява Bloomberg. За последните пет дни стойността на индекса се повишава с над 2,5%. За Dow Jones седмицата завършва с увеличение от 1,1%, докато Nasdaq отбеляза ръст от 3,2 на сто. 

Еврото пробва нивото от 1,37 долара за първи път от февруари

За първи път от февруари единната европейска валута прескочи нивото от 1,37 долара, коментира още Market Watch. В подкрепа на еврото са прогнозите, че Федералният резерв няма да бърза с политиката си на съкращаване на монетарните стимули. В същото време президентът на ЕЦБ Марио Драги коментира, че институцията анализира основният лихвен процент в еврозоната. Целта е да бъдат покрити целите по отношение на инфлацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:23 | 17.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още