IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Акциите на Google прескочиха психологическата граница от 1000 долара*

Основните индекси на борсите в САЩ обаче се движат разнопосочно в началото на борсовия ден

18:11 | 18.10.13 г.
Акциите на Google прескочиха психологическата граница от 1000 долара*

Акциите на технологичния гигант Google за първи път прескочиха границата от хиляда долара за брой. Това представлява ръст от почти 13 на сто. За кратко ценните книжа на компанията се търгуваха за малко над 1007 долара, но после цената се върна отново до 1000 долара за брой.

Влияние на търговията оказа финансовият отчет на компанията за третото тримесечие. Компанията отбеляза ръст от 36% на приходите, което е над очакванията на Wall Street. За една година компанията успя да повиши пазарната си капитализация с малко над 40%, отбелязва Market Watch.

Новите възможности за реклама при безжичните устройства, както и за онлайн видеа, също оказаха влияние за увеличението на цената на акциите на Google днес. При излизането на борсата през 2004 година една акция на технологичния гигант се търгуваше за 85 долара.

Приходите на компанията през третото тримесечие достигнаха почти 12 млрд. долара.

Данните в отчета на General Electric, както и на Morgan Stanley, също се оказаха по-добри от прогнозираното от анализаторите, макар и GE реално да отчете спад на печалбата си с почти 9 на сто. 

Добрите новини в отчетите, както и данните за ускоряването на икономиката на Китай, обаче предизвикаха само частична вълна от оптимизъм на борсите в САЩ. В сутрешните часове основните индекси се движат разнопосочно. S&P500 се повишава с 0,3% до 1 738,98 пункта. Индексът успя да повиши стойността си с малко над 2% само за последните пет дни. Очакванията са в края на седмицата да бъде записан най-сериозния седмичен ръст за индекса за индекса.

В същото време обаче Dow Jones нсе още не може да преодолее загубите. В началото на деня индекса губи минималните 0,1% до стойност от 15 365,87 пункта.

Анализаторите очакват обаче „зелена светлина” на таблата на борсите. „След напрежението около бюджета, фокусът сега ще е повече върху финансовите отчети на компаниите и икономическите данни”, коментира Джон Плейсърд, вицепрезидент на Mirabaud Securities, цитиран от Bloomberg.

До този момент 99 от компаниите, част от S&P 500, вече публикуваха отчетите си, които осреднено показват ръст на печалбите и продажбите. При 71% от отчетите данните са по-добри от очакванията.

* Данните са актуални към 18 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още