IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P 500 записа нов рекорд

Инвеститорите на Wall Street преодоляха песимизма от началото на сесията

23:16 | 17.10.13 г.
S&P 500 записа нов рекорд

Американските акции преодоляха спадовете от началото на сесията, а S&P 500 достигна и нова рекордна стойност, след като Конгресът на САЩ прие законопроект, с който намери временно решение на бюджетната криза.

В края на сесията само Dow Jones приключи в червения спектър – с минимален спад от 0,01% до 15 372 пункта. S&P 500 се повиши с 0,67% до 1 733 пункта, а Nasdaq добави 0,61% до 3 863 пункта.

Акциите на American Express Co. записаха най-големия си интрадневен ръст от две години, след като компанията обяви по-добри от очакваното резултати за третото тримесечие.

Същевременно обаче пазарната оценка на IBM се понижи с над 6 на сто заради разочароващия финансов отчет – компанията отчете спад на продажбите за шесто поредно тримесечие.

Инвеститорите изместиха фокуса си върху икономиката и финансовите отчети. Отново се засилиха опасенията от изтегляне на стимулите за американската икономика, но според много експерти заради влошените статистически данни Федералният резерв вероятно ще изчака по-дълго, преди да вземе решение да започне да оттегля ликвидност.

“Оттеглянето на ликвидност изглежда малко вероятно да започне сега. Още повече, че хората го очакваха преди няколко седмици, а това не се случи. Фед ще запази лихвите и ще продължи да осигурява ликвидност, а хората отново ще се фокусират върху динамиката на отделните компании по време на сезона на отчетите”, коментира пред Bloomberg Уолтър Тод, главен инвестиционен стратег в Greenwood Capital Inc.

Днес американското трудово министерство съобщи, че през миналата седмица повече американци от очакваното са подали молби за обезщетения при безработица. Заради спирането на работата на правителствените агенции обаче докладът за заетостта, който се публикува от ведомството, ще се забави още малко.

Индексът на Bloomberg за потребителското доверие пък показва, че през октомври американците са изразяват най-силен песимизъм за перспективите пред икономиката от 2 години насам. Индексът на информационната агенция се е сринал до -31 пункта – най-ниско ниво от ноември 2011 г., от -9 пункта през септември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:08 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още