IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street се разочарова от корпоративните отчети*

Пазарите имаха добро рали през последната седмица, така че след сделката за дълга ще има известно изтегляне на печалбите, според експерт

18:00 | 17.10.13 г.
Wall Street се разочарова от корпоративните отчети*

След като пазарите изместиха фокуса си от бюджетната сделка в САЩ към икономиката и корпоративните отчети, в началото на днешната сесия индексите записват понижения.

Dow Jones се понижава с 0,49% до 15 296 пункта, S&P 500 записва минимален спад от 0,03% до 1 721 пункта, а Nasdaq изтрива 0,06% до 3 837 пункта.

Акциите на IBM записват спад от близо 7 на сто, след като компанията отчете понижение на тримесечните продажби за шесто поредно тримесечие, съобщава Bloomberg. Пазарната оценка на Goldman Sachs се понижава с близо 3 на сто, след като банката отчете 20% спад на приходите.

Акциите на EBay потъват с над 5 на сто, след като прогнозите за печалбата и приходите на компанията не оправдаха очакванията на инвеститорите.

“Пазарите имаха добро рали през последната седмица, така че след сделката за дълга ще има известно изтегляне на печалбите”, прогнозира Патрик Спенсър от Robert W. Baird & Co.

Индексите реагираха и на новините за молбите за безработица в САЩ. През миналата седмица повече американци са подали искания за обезщетения.

Отново се засилиха и спекулациите, че Федералният резерв на САЩ ще намали темповете на изкупуване на облигации. Много анализатори обаче са на мнение, че заради слабите икономически данни Фед още малко ще продължи с експанзивната парична политика.

Още за това каква е вероятността Фед да започне да оттегля ликвидност вижте във видеото на Bloomberg.

* Актуално към 17.30 ч

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:23 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още