IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Промишленият растеж в Ню Йорк се забавя

Индексът за шестмесечните условия на бизнеса обаче се покачва, което поражда силна вълна на оптимизъм относно бъдещите условия

17:17 | 15.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Промишленият растеж в Ню Йорк се забавя

Скоростта на растеж в промишления сектор на Ню Йорк стигна дъно, регистрирано през май, но оптимизмът в бизнеса остава висок. Това сочат данни от доклад на Федералния резерв от вторник, цитирани от Ройтерс.

Нюйоркският основен индекс за бизнес условия „Empire State” слезе от 6,29 до 1,52 през септември. Икономисти, участвали в проучване на Ройтерс, предвиждаха стойност от 7,00 (стойности над нула показват растеж).

От Фед в Ню Йорк казаха, че резултатите сочат „че условията са претърпели лека промяна за последния месец“. Новият индекс на поръчките се качи до 7,75 от 2,35, но пратките на стоки спаднаха от 16,43 на 13,12.

Ситуацията на пазара на труда се влоши, като индексът за броя на служителите намаля от 7,53 до 3,61 през септември. Индексът на средната работна седмица на служителите се вдигна до 3,61 от 1,08.

Добрата прогноза на фирмите си остана стабилна през октомври. Индексът за шестмесечните условия на бизнеса скочи до 40,76 от 40,64, което „породи силна вълна на оптимизъм относно бъдещите условия“, се казва в изявлението на Федералния резерв.

Проучването на промишлените предприятия в страната е един от първите месечни показатели за условията в американската промишленост.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:10 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още