IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кризата в САЩ е удар по международна репутация на страната

Нестабилността ще повлияе както на долара, така и на пазарите на акции и кредити, смята анализатор

17:17 | 09.10.13 г. 2
Кризата в САЩ е удар по международна репутация на страната

17 октомври е непостижим краен срок за постигане на споразумение, който може би ще преминем. Мисля обаче, че ще избегнем бедствието. Въпреки това политическите щети върху репутацията на САЩ ще бъдат много по-трудни за поправяне. Това заяви в интервю пред Bloomberg Майкъл Хюсън, пазарен анализатор в CMC Markets.

По думите му кризата в САЩ ще повлияе както на долара, така и на пазарите на акции и кредити. "Погледнете размера на притежаваните от Китай и Япония американски ценни книжа. Може би в следващите няколко години те ще започнат да се разделят с част от тях на фона нестабилността и политическите проблеми в САЩ", посочи експертът.

Според Хюсън трудно може да бъдат измерени ефектите, които ще има блокирането на правителството върху икономическия растеж през четвъртото тримесечие. "Негативите за американската икономика ще бъдат много трудно измерими. Мисля, че в този контекст Фед е напълно задължен да продължи със стимулите“, посочи анализаторът.

Повече от интервюто на Майкъл Хюсън пред Bloomberg може да видите във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:12 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
ами нека повече експерти им обясняват непрекъснато - да вдянат и най-простите, че са сложени на парзалката... Една част от самото спускане е да осъзнаят всички!... та искам да кажа, че и експертите са част от пързалката ;)))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 0
stoiloff
преди 10 години
сащ и репутация? две несъвместими неща.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още