IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street претърпя дълбок срив

Председателят на Камарата на представителите Джон Бейнър заяви, че ще направи всичко възможно Америка да остане платежоспособна

23:44 | 03.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Wall Street претърпя дълбок срив

Блокирането на работата на американското правителство понижи доверието в икономииката на САЩ. Това показва проучване на социологическата агенция Gallup, цитирано от MarketWatch.

Икономическо доверие в трите дни до 2 октомври, през които е направенa анкетата, спадна с 5 пункта до -32, регистрирайки най-ниската стойност от една година. Индексът показва процентът на анкетираните, които считат, че условията се влошават. Техният дял е с 32 пр. пункта по-висок от дела на тези, които мислят, че условията в страната се подобряват.

Положителните данни за молбите за помощи при безработица оказаха относително влияние на пазара. Данните на американското Министерство на труда показват, че първоначалните заявки за помощи миналата седмица са нараснали с 1 000 до 308 хил. броя.

Индексът на Института зауправление на доставките (Institute for Supply Management, или ISM), за сектора на услугите в САЩ се е понижил до 54,4 пункта през септември в сравнение с 58,6 пункта през август, когато отчете 5-годишен връх. Данните на ISM за поръчките в промишлеността не бяха публикувани днес заради принудителния отпуск на държавната администрация.

Акциите на Angie’s List поевтиняха с близо 15%, след като Wall Street Journal съобщи, че компанията е използвала непозволени ценови прийоми, за да привлече нови клиенти.

Aкциите на BlackBerry поевтиняха с 2,89% до 7,73 долара въпреки повишената инвестиционна оценка за книжата на компанията от Citigroup. Книжата на канадския производител на телефони са изгубили 30% от стойността си от началото на годината.

Цената на една ценна книга на Eli Lilly се понижи с 3,44% до 48,80 долара въпреки новините, че тази година производителят на лекарства ще пусне нови продукти на пазара.

Акциите на Constellation Brands прибавят 3,24% към стойността си и постигнаха цена от 60,15 долара за брой, след като производителят на алкохолни напитки обяви 96 цента печалба на една своя акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:31 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още