IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street загърби напрежението около блокираната администрация в САЩ

Републиканците решиха да подкрепят три законопроекта, предназначени да разблокират частично финансирането на някои федерални звена

23:32 | 01.10.13 г.
Wall Street загърби напрежението около блокираната администрация в САЩ

Данните на Markit сочат, че се свива търсенето в международен план, което е в основата на забавянето на ръста на производството в Щатите и намаляването на заетостта в сектора, предаде Ройтерс.

Същевременно CoreLogic съобщи, че през август цените на жилищата в САЩ са нараснали с най-бърз темп от над 7 години, съобщава MarketWatch. През месеца е отчетено годишно повишение от 11,2% средно за страната, а спрямо юли увеличението на цените е с 1%.

Междувременно президентът на САЩ Барак Обама обвини републиканците в “идеологически кръстоносен поход”, както и че са поискали “откуп, за да си свършат работата”.

Сред печелившите позиции в днешната сесия се наредиха акциите на Ford Motor Co., които поскъпнаха с близо 2%, след като автомобилният производител обяви 5,7% ръст на продажбите на леки и лекотоварни автомобили  в САЩ през септември.

Пазарната оценка на Netflix добави 4,5 на сто до 322,97 долара за лот, след като MKM Partners LLC повиши очакванията си за цената на акциите на компанията. Според анализаторите компанията ще успее да спечели клиенти на ключови международни пазари, като например Великобритания.

Сред поскъпващите в днешната сесия се наредиха и акциите на Apple. Пазарната оценка на производителя на iPhone нарасна с 2,2%, след като милиардерът Карл Айкън съобщи в Twitter, че продължава да настоява за обратно изкупуване на акции и е разговарял за това с изпълнителния директор на компанията Тим Кук. Двамата ще се срещнат отново след 3 седмици.

Пред CNBC Айкън коментира, че вече има дял на стойност 2 млрд. долара в Apple и предупреди, че “няма да изчезне”.

Същевременно акциите на Newmont Mining Corp. – най-големият производител на злато в САЩ, изтриха 3,3% от цената си заради спада на цената на благородния метал. Фючърсите на златото със срок на доставка месец декември изгубиха близо 41 долара в днешната сесия на стоковата борса в Ню Йорк и се установиха на ниво от 1 286,1 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още