IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спадът в потребителското доверие се отрази на Wall Street

Посоката на индексите диктуваха и данните за цените на жилищата, както и някои корпоративни новини

23:31 | 24.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Спадът в потребителското доверие се отрази на Wall Street

За водещите индекси отвъд Океана търговската сесия приключи със спадове, предава CNBC.

Индексът Dow Jones Industrial Average затвори с намаление от 0,43% до 15334,59 пункта, повлечен от JPMorgan и Verizon. S&P 500 приключи с понижение от 0,26% до 1697,42 пункта.

Така двата индекса се свиват за четвърти пореден ден. Причината все още е несигурността у инвеститорите за бъдещия курс на паричната политика на Федералния резерв на САЩ.

Технологично ориентираният Nasdaq Composite Index затвори с повишение от 0,08% до 3768,25 пункта.

Посоката на движение диктуваха и данните за цените на жилищата в САЩ. В 20 от големите американски градове те продължават да се повишават с бързи темпове. Индексът S&P/Case-Shiller е нараснал с 12,4% през юли на годишна база - най-силното повишение от над седем години.

По данни на The Conference Board индексът на потребителското доверие през септември се е понижил до 79,7 пункта от ревизираните в посока повишение 81,8 пункта при първоначално обявени 81,5 през август. Анализаторите очакваха през този месец индексът да се свие до 79,9 пункта. Информацията също не убягна на пазарите.

Акциите на Apple първоначално поскъпнаха, след като най-малко четири брокерски фирми повишиха прогнозите си за приходите от продажби на технологичния гигант. След края на сесията обаче книжата отчитат понижение с 0,44% до 489,10 долара за брой. В понеделник базираната в Купертино компания съобщи, че продажбите на новия iPhone са били рекордни, като потребителите са се сдобили с 9 млн. смартфона само за първите три дни от пускането на новите модели 5S и 5С на пазара.

Facebook се опита да достигне рекорден връх с ръст на акциите от 2,52%. Днес хонконгският весник South China Morning Post писа, че китайскитото правителство вдига забраната за достъп до сайта на компанията на Зукърбърг, Twitter и други сайтове в свободната търговска зона в Шанхай. По-рано Citigroup ревизира оценката на интернет гиганта от „неутрална“ до „купува“.

Акциите на JPMorgan Chase се свиха с 2,22%, след като днес тя бе сред множеството банки, осъдени от Националното управление на кредитните съюзи на САЩ (National Credit Union Administration, или NCUA) за манипулиране на Libor и за продажба на лоши ценни книжа на фалирали кредитни съюзи.

За книжата на Verizon сесията приключи със спад от 1,48%, като заедно с понижението при JPMorgan Chase задържаха индекса Dow Jones Industrial Average на червена територия.

Applied Materials успя да поведе печелившите в S&P 500 с ръст от 9,32%, след като производителят на чипове обяви, че ще придобие 68% от дела на конкурента си Tokyo Electron, създавайки компания с обща стойност 29 млрд. долара.

Сред печелившите бе компанията за жилищно строителство Lennar с ръст в цената на акциите й от 4,42%. Тя обяви по-добра печалба от очакваната заради по-големия брой продадени жилища на по-висока цена.

Акциите на Carnival поевтиняха с 8,06%, след като компанията за круизни кораби предупреди, че може да обяви загуба за четвъртото тримесечие, след като през третото обяви спад на приходите си от 30%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още