IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street охлади ентусиазма

На някакъв етап пазарът ще трябва да си поеме дъх, коментира анализатор

23:13 | 19.09.13 г.
Wall Street охлади ентусиазма

Индексите на Wall Street изгубиха посоката в края на днешната сесия. Dow Jones затвори с понижение от 0,25% до 15 637 пункта, а S&P 500 – 0,2% до 1 722 пункта. Само Nasdaq записа ръст от 0,14% до 3 789 пункта.

“Нормално е част от празничната атмосфера от вчерашната сесия да се изпари”, коментира пред агенция Bloomberg Кевин Карън, пазарен стратег от Stifel Nicolaus & Co. “На някакъв етап пазарът ще трябва да си поеме дъх и мисля, че днес е един такъв ден. Данните от днес не са катализатор на движенията”, допълва той.

След като вчера Федералният резерв на САЩ реши да запази без промяна паричната си политика,  пазарите изпаднаха в еуфория. Днес данните за производствения сектор в района на Филаделфия и за подадените през миналата седмица молби за помощи при безработица потвърдиха, че това може би е правилният ход.

Ръстът на производството в региона е забавил сериозно темпове, а през миналата седмица заявленията за обезщетения при безработица са нараснали с 15 хил. Същевременно пазарът на жилища продължава да се представя добре – през август продажбите на стари жилища неочаквано са нараснали до най-високо ниво от над 6 години.

Според икономисти, анкетирани от информационната агенция, брутният вътрешен продукт на САЩ ще се разшири с 1,6% през тази година – най-бавният темп на растеж откакто приключи рецесията през 2009 г. Очаква се икономическият ръст да се ускори до 3% през 2015 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още