IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Американските пазари реагират негативно на изявления за Сирия*

Търговците се разочароваха и от доклада с данните за безработицата в САЩ през август

17:34 | 06.09.13 г.
Американските пазари реагират негативно на изявления за Сирия*

Американските фондови пазари реагираха негативно на изявленията на руския президент Владимир Путин след срещата на Г20 в Санкт Петербург. Русия ще „помогне” на Сирия в случай на удар, коментира руският президент, цитиран от Market Watch.

Путин обаче не обясни в какво ще се изрази подкрепата. Русия доставя на Сирия военно оборудване и има право на вето за резолюции за страната от Съвета за сигурност на ООН.

Заседанието на Г20 приключи с декларация, доминирана от мерки за възстановяване на световната икономика. 

Търговците се разочароваха и от данните за безработицата в САЩ. През август броят на безработните намалява до най-ниското ниво за последните четири и половина години. В същото време обаче са били създадени само 169 хил. работни места, което се разминава в посока надолу с предварителните очаквания. Анализаторите обаче очакваха 180 хил. нови работни места.

Министерството на труда ревизира и данните за юни и юли, според които през двата месеца са били създадени със 74 хил. работни места по-малко. Безработицата в САЩ през август достига 7,3%, след 7,4% през юли. Понижението обаче се дължи основно на повече пенсиониращи се, отчитат от Bloomberg.

Dow Jones започва сесията със спад от малко под  0,6% до 14 854,23 пункта. Понижението за S&P 500 са в рамките на 0,3% до 1 650,75 пункта. Nasdaq губи 0,4% от стойността си и в началото на сесията достига до стойност от  3 645,67 пункта.

* Данните са актуални към 17:30 часа. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:07 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още