IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wal-Mart стопира експанзията си в Индия

Американската търговска верига е разследвана от местните власти за нарушаване на забрана за собственост

21:53 | 26.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Wal-Mart стопира експанзията си в Индия

Американската търговска верига Wal-Mart, която разчиташе на чуждите пазари, за да ускори растежа си, е претърпяла неуспех в Индия и замразява разширяването си в страната, съобщава Financial Times.

Веригата не е добавяла нов магазин към портфолиото си от 20 обекта в Индия от миналия октомври. Първият магазин в страната бе открит през 2009 г. чрез съвместно дружество с местната Bharti Enterprises.

Поделението на Bharti, което управлява магазините Easy Day с техническата и мениджърската подкрепа на Wal-Mart пък не е откривало нов обект от ноември.

През миналата година Индия реши да отвори своята индустрия за продажби на дребно като позволи чужди инвестиции до 51% в местни компании, които продават чуждестранни марки.

Според британското издание американската верига стопира експанзията си в Индия, след като местното правителство разследва дали тя е нарушила предишна забрана за чуждестранна собственост чрез отпускането на заем на Easy Day.

Самата Wal-Mart разследва дали нейни ръководители в Индия са подкупвали местни служители, за да получат разрешения за отваряне на магазини.

През миналата година 29% от продажбите на Wal-Mart се падаха на международния й бизнес, който през второто тримесечие на тази година отчете спад на печалбата заради предпазливото потребление на клиентите и по-високи от очакваното разходи за разследвания, свързани с подкупи за местните власти, включително в Китай и Мексико.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още