IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Тримесечната загубата на Sears Holdings се разшири над очакванията

Продажбите в едноименната верига и в подразделението за пазаруване с отстъпки Kmart също намаляват заради по-малкия брой функциониращи магазини

14:50 | 22.08.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	От компанията отдават спада на приходите основно на затварянето на част от магазините и в двете вериги.&nbsp;<em>&nbsp;Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

От компанията отдават спада на приходите основно на затварянето на част от магазините и в двете вериги.  Снимка: Архив Ройтерс

Sears Holdings Corp., операторът на едноименните универсални магазини и веригата за пазаруване с отстъпки Kmart, отчете по-голяма нетна печалба за второто тримесечие, след като продажбите и в двете вериги намаляха, съобщи Ройтерс.

Нетната загуба се е разширила да 194 млн. долара, или 1,83 долара на акция, от 132 млн., или 1,25 долара на акция през периода април-юни 2012 г.

Ако се изключат печалбите от продажбата на определени активи и останалите еднократни ефекти, загубата намалява до 1,46 долара на акция, подчертават от компанията. Година по-рано негативният резултат от основната дейност обаче бе едва 1,06 долара на акция, коментират анализаторите на MarketWatch.

Приходите през второто тримесечие на 2013 г. са се свили до 8,87 млрд. долара от 9,47 млрд. долара през същия период на миналата година.

Анализатори, анкетирани от FactSet, очакваха Sears да отчете загуба от 1,10 долара на акция при приходи от 9,01 млрд. долара.

От компанията отдават спада на приходите основно на затварянето на част от магазините и в двете вериги. Сравнимите продажби в Kmart са намалели с 2,1% през отчетния период, докато в Sears Domestic са се понижили с 0,8%, а в  Sears Canada – с 2,5%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:49 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още