IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Очакването на протокола от Фед скова щатските борси*

Дори добрите данни за жилищния пазар не успяват да съберат индексите на положителна територия

17:55 | 21.08.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Очакването на протокола от Фед скова щатските борси*

Основните американски индекси отчитат слаби отклонения в началото на днешната сесия в очакване на протокола от последното заседание на Комисията за отворения пазар към Федералния резерв на САЩ, проведено през юли, като дори благоприятните данни за жилищния пазар не успяват да ги съберат на положителна територия, съобщи CNBC.

Протоколът ще бъде публикуван в 21,00 часа българско време, а инвеститорите ще търсят нови податки за момента, в който централната банка планира да започне да свива месечните си покупки на активи на стойност 85 млрд. долара.

Dow Jones се насочва към 6-та поредна сесия на загуба, отстъпвайки с 0,21% до 14 971,14 пункта и падайки под психологическата граница от 15 000 пункта. Акциите на 3M, поевтиняващи с 0,7% до 114,58 долара, и тези на Verizon, които понижават стойността си също с 0,7% до 47,58 долара, натежават в най-голяма степен върху представянето на индекса на сините чипове.

Standard & Poor's 500 изтрива 0,16% до 1 649,69 пункта, като повечето му ключови подсектори са на червено начело с комуналните и телекомуникационните компании. Nasdaq Composite напредва с 0,07% до 3 615,95 пункта.

Наблюдателите не са на едно мнение по въпроса какви подробности може да предложи протокола на Фед, но Майкъл Хюсън, старши пазарен анализатор в CMC Markets смята, че те могат да се превърнат в „голямо разочарование“. „Единственото нещо, което би могло да предизвика известно движение на цените, е ако членовете на комисията са се отклонили по някакъв начин от предишния протокол и предоставят повече яснота за времето и съдържанието на евентуалната програма за свиване на стимулите“, категоричен е той.

Според Дерек Халпени от Bank of Tokyo-Mitsubishi съгласие остава единствено по въпроса, че свиването на стимулите ще започне още през тази година. „Като най-голям риск тази вечер се очертава заключението, че то може да започне по-късно от септември“, добави той.

Продажбите на съществуващи жилища през юли са скочили с 6,5% до приравнената към годишна основа база от 5,39 млн. единици, съобщиха от американската Национална асоциация на брокерите на недвижими имоти. Това е най-високото им ниво от над 3 години. Икономисти, анкетирани от Ройтерс, очакваха продажбите да нараснат до 5,15 млн. от предварително обявените за юни 5,08 млн., които бяха коригирани в посока на понижение до 5,06 млн.

Акциите на Target губят 2,1% от стойността си до 66,55 долара за брой, след като веригата магазини предупреди, че годишната ѝ печалба вероятно ще остане близо до долния край на досегашната ѝ прогноза, тъй като очаква предпазливото отношение на потребителите към покупките да се запази.

Пазарната капитализация на Staples потъва с 13,75% до 14,53 долара за акция, след като веригата магазини за офис материали публикува печалба и приходи за второто тримесечие на финансовата си година, приключило на 3 август, които не оправдаха прогнозите на анализаторите.

Акциите на American Eagle Outfitters поевтиняват с 8% до 15,07 долара, след като веригата магазини за тийнейджърско облекло представи разочароваща прогноза за настоящото тримесечие.

Пазарната капитализация на Lowe's обаче се разшири с 6,3% до 46,85 долара за акция, след като компанията надхвърли очакванията на експертите за тримесечната си печалба и повиши годишната си прогноза.

*Актуално към 17,10 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:35 | 03.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още