IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските борси записаха най-слабата си седмица от юни

Инвеститорите не откриха особени причини да купуват при липсата на голям катализатор, който да тласне пазара в определена посока

23:46 | 09.08.13 г.
Американските борси записаха най-слабата си седмица от юни

Основните американски индекси приключиха последната си сесия за седмицата на негативна територия, тъй като инвеститорите не откриха особени причини да купуват след скорошните рекордни висоти и на фона на запазващите се притеснения кога Федералният резерв на САЩ може да започне да свива стимулиращите си програми, съобщи CNBC.

“Това е продължение на пазара без ясна посока, на който станахме свидетели през по-голямата част от седмицата“, твърди Клейтън Олбрайт, директор за разпределението на активите в Wilmington Trust Investment Advisors. „Няма голям катализатор, който да ни тласне нагоре или надолу“, смята той.

Dow Jones отстъпи с 0,47% до 15 425,51 пункта, воден от акциите на Walt  Disney, поевтинели с 1,55 до 64,73 долара, и тези на Home Depot, които понижиха стойността си с 1,3% до 78,97 долара.

Standard & Poor's 500 изтри 0,36% до 1 691,42 пункта, като повечето от ключовите му подсектори приключиха на червено начело с телекомуникационните компании и фирмите за комунални услуги. Седмицата се оказа най-слабата за индекса по търгувани обеми от август 2006 г. досега. Nasdaq Composite се понижи с 0,25% до 3 660,11 пункта.

Запасите на търговците на едро са се свили с 0,2% през юни, стана ясно от съобщение на американското министерство на търговията. Очакванията на анализатори, анкетирани от Ройтерс, за увеличение с 0,4% бяха категорично опровергани. Данните за предходния месец пък бяха коригирани до спад от 0,6% вместо първоначално обявените 0,5%.

Акциите на JCPenney изгубиха 5,8% от стойността си до 12,87 долара за брой, след като хедж фондмениджърът Бил Акман изпрати второ писмо до борда на директорите на веригата магазини, с което иска ново заседание на борда, и призова неговият председател Томас Енгибъс да бъде сменен. Източници, близки до JCPenney, обаче заявиха, че изложените в писмото на Акман факти не са точни.

Пазарната капитализация на Priceline.com се разшири с 3,9% до 969,89 долара за акция, след като туристическият убесайт публикува тримесечна печалба, надхвърлила предварителните предвиждания на експертите, и обяви силна годишна прогноза.

Акциите на Lions Gate поевтиняха с 0,9% до 33,93 долара, въпреки че публикуваните тримесечни резултати надхвърлиха очакванията на анализаторите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още