IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

По-високите разходи свиха печалбата на Monster Beverage с 2,7%

Приходите са нараснали с 6,5%, но и двата показателя не оправдаха очакванията на анализаторите

19:25 | 09.08.13 г.
По-високите разходи свиха печалбата на Monster Beverage с 2,7%

Печалбата на американската компания Monster Beverage Corp. за второто тримесечие намаля с 2,7% заради разходи от 4,5 млн. долара, свързани със съдебни спорове и проблеми с регулаторни органи, които твърдят, че произвежданите от нея енергийни напитки представляват риск за здравето на хората, съобщи MarketWatch.

Тримесечните резултати понесоха удар и от загуби от 3,6 млн. долара от разлики във валутните курсове, свързани най-вече с операциите на компанията в Австралия, Япония и ЮАР.

Компанията е спечелила 106,9 млн. долара през периода април-юни спрямо 109,8 млн. долара през второто тримесечие на 2012 г. Печалбата на акция обаче се повишава до 62 цента от 59 цента заради по-малкия брой акции в обращение.

Приходите са нараснали с 6,5% до 630,9 млн. долара, а обемът на продажбите се е разширил със 7,1%. Брутният марж се е увеличил до 53,3% от 51,8% година по-рано.

Анализатори, анкетирани от Ройтерс, очакваха печалба на акция от 64 цента при приходи от 646 млн. долара.

Продажбите на на напитката Monster Energy продължават да се повишават въпреки изпитателния поглед, на който е подложена компанията от регулаторите и негативните обществени нагласи спрямо енергийните напитки изобщо през последните месеци. Импулсът обаче се е забавил.

„Придържаме се към плановете си да лансираме бранда Monster Energy на нови международни пазари“, заяви председателят на борда на директорите и главен изпълнителен директор на Monster Beverage Родни Сакс. „Повтаряме още веднъж, че енергийните ни напитки са безопасни, базирайки се както на продължителните наблюдения в бранша, така и на научните доказателства, които подкрепят безопасността на нашите съставки“, добави той.

Към 19,00 часа българско време акциите на компанията поскъпват с 2,2% на борсата NASDAQ до 64,85 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:34 | 01.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още