IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След спринта към рекордите Wall Street си позволи малка пауза

Според президент на подразделението на Фед в Далас централната банка е близо до ограничаване на ликвидната си програма

23:22 | 05.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
След спринта към рекордите Wall Street си позволи малка пауза

Американските борси започнаха новата седмица с отстъпления от курса си към нови рекорди, след като президентът на подразделението на Фед в Далас Ричард Фишер заяви, че американската централна банка е по-близо до ограничаване на програмата си за закупуване на активи, предаде MarketWatch.

„Централната банка на САЩ е по-близо до забавянето на оценяваната на 85 милиарда долара на месец с програма за закупуване на активи заради данните за безработицата от петък“, заяви Фишър. „С безработица до 7,4% бих казал, че [Фед] сега е по-близо до момента, в който да обмисля започване на намаляване на покупките си“, казва Фишер в реч в Портланд. Същевременно той не уточни дали има предвид следващото заседание на Политическия комитет през септември или следващото заседание през октомври.

Всяка публична реч на представителите на американската централна банка е следена с особен интерес от инвеститорите за сигнали относно бъдещето на мащабната 85-милиардна програма за изкупуване на ДЦК и ипотечни облигации.

"Пазарите отчетоха толкова силно увеличение, че независимо от икономическите данни сме узрели за определено отстъпление, било то малко и кратковременно", заяви портфолио мениджър в Ню Йорк.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average загуби 56,25 пункта, или 0,4%, до 15 602,11 пункта.

Широкият индекс S&P 500 се сви с 0,2%, до 1 705,85 пункта, като ютилити секторът поведе губещите компоненти.

Технологичният индекс Nasdaq Composite се повиши с 2,28 пункта, или 0,1%, до 3 687,30 пункта.

Секторът на услуги в САЩ се е разширил с по-бърз темпове през юли, според данните на Института за управление на доставките (ISM). Изследването показва, че индексът на поръчките на мениджърите са е изкачил до 56 пункта спрямо 52,2 пункта през юни, достигайки най-високо си ниво от февруари насам.

Анкетираните от MarketWatch експерти от своя страна очакваха индексът да се повиши до 53,1 пункта. Всеки резултат над 50 пункта е сигнал за растеж.

Акциите на Cliffs Natural Resources Inc. се изстреляха с 4,2%, след като минната компания заяви в късния петък, че е сключила споразумение със синдикален съюз за тригодишни работнически договори, които ще обхванат 300 служители в мина във Фермънт, Квебек.

Книжата на Tyson Foods Inc. скочха с 4,4%, след като производителят на месни изделия отчете тримесечна печалба над очакванията на Wall Street и повиши прогнозите си за следващата година.

Ценните книжа на Fossil Group Inc. Се обезцениха с 5,6%, след като Barclays понижи рейтинга си за производителя на модни аксесоари.

Повишение обаче отчетоха и цените на акциите на Facebook Inc. - с 2,5%, след като Piper Jaffray повиши ценовите си таргети от 38 до 46 долара за брой. 

Акциите на Exxon Mobil поевтиняха с един процент, а книжата на производителя на багери Caterpillar – с 0,5 на сто. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:57 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още