IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тримесечната печалба на Procter & Gamble от основна дейност намаля с 4%

За финансовата година, завършила на 30 юни, печалбата от основна дейност е нараснала с 5%

16:21 | 01.08.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Тримесечната печалба на Procter & Gamble от основна дейност намаля с 4%

Печалбата за четвъртото тримесечие на финансовата година на най-големия производител на продукти за домакинството Procter & Gamble Co намаля по-слабо от очакванията, но годишната му печалба би трябвало да нарасне най-малко с темпото от предходната, показвайки напредъка на компанията след връщането на главния изпълнителен директор Алън Лафли на поста, съобщи Ройтерс.

Нетната печалба на Procter & Gamble е намаляла с близо 50% през периода април-юни, се посочва в нейно изявление. За четвъртото си финансово тримесечие Procter & Gamble е спечелила 1,88 млрд. долара, или 1,24 долара на акция, спрямо 3,63 млрд. долара, или 1,24 долара на акция година по-рано.

Но печалбата на акция от основната дейност, която изключва еднократните фактори и се следи с по-голямо внимание от анализаторите, се е понижила с едва 4% - до 79 цента от 82 цента. Това надхвърля дори прогнозите на самата компания за печалба от основна дейност на акция между 69 и 77 цента, както и усреднените предвиждания на анализатори, анкетирани от Ройтерс, за печалба от 77 цента на акция.

За финансовата година като цяло печалбата от основна дейност на акция е нараснала с 5%. За финансовата 2014 г., която започна от 1 юли, Procter & Gamble прогнозира ръст на печалбата от основна дейност на акция между 5% и 7%.

Продажбите през четвъртото тримесечие са се увеличили с 2,2% до 20,66 млрд. долара, надхвърляйки средните очаквания на анализаторите за приходи от 20,55 млрд. долара.

Лафли се върна на поста на 23 май, за да замени Боб МакДоналд и да реорганизира компанията н 4 сектора: грижа за детето, жената и семейството; красота; здравеопазване и хигиена; грижа за дома. Компанията се надява, че промените ще ѝ помогнат за ускоряване на експанзията в световен мащаб, бе заявил той.

В търговията преди отварянето на борсите акциите на Procter & Gamble печелят 2,1% до 82 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още