IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слабите данни за жилищата натежаха върху индексите в САЩ*

Инвеститорите са разколебани от предстоящото заседание на Фед, ЕЦБ и АЦБ

18:34 | 29.07.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Слабите данни за жилищата натежаха върху индексите в САЩ*

Основните американски фондови индекси запазват насоката си към понижение от петък след слабите данни за предварителните договори за продажба на жилища на фона на колебаещи се инвеститори преди двудневното заседание на Федералния резерв на САЩ и поредната тежка седмица за отчетите на компаниите през второто тримесечие, съобщи CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones отстъпва с 0,26% до 15 518,45 пункта, като акциите на Bank of America натежават в най-голяма степен върху представянето с поевтиняване с 1,3% до 14,54 долара за брой.

По-широкият индекс Standard & Poor's 500 изтрива 0,3% до 1686,53 пункта, като повечето от ключовите му подсектори са на негативна територия начело с енергийните и финансовите компании. Около половината от компонентите в индекса вече оповестиха тримесечните си резултати, като 68% от тях отчетоха по-висока печалба спрямо предварителните прогнози, а 56% обявиха по-високи от очакваните приходи.

Технологично ориентираният индекс Nasdaq Composite се понижава с 0,15% до 3 607,72 пункта.

Недовършените продажби на жилища са намалели с 0,4% през юни, отдръпвайки се през достигнатия през предходния месец 6-годишен връх, сочат данни на Американската национална асоциация на брокерите на имоти. Икономисти, анкетирани от Ройтерс, обаче очакваха по-дълбок спад от средно 1%.

Вниманието на участниците на пазара ще бъде насочено най-вече към заседанието на Фед, което започва утре и може да даде знак кога централната банка на САЩ ще започне да свива мащабната си програма за изкупуване на активи. Европейската централна банка и Английската централна банка също имат заседание през тази седмица.

„Очаква се всички те да засегнат въпроса за бъдещите насоки, макар и в различна степен“, пишат в изследователска бележка анализатори на френската банка Credit Agricole. „Чистотата на синхрона ще определи нивото на подкрепа за апетита към риск. Ако някоя от тях бъде по-категорична по отношение на прогнозата, се очаква положителна реакция на пазара“, добавят те.

В сряда ще бъдат обявени предварителните данни за брутния вътрешен продукт на САЩ през второто тримесечие.

Акциите на Wynn Resorts поскъпват с 0,3% до 131,42 долара, въпреки че операторът на казина не оправда очакванията за тримесечната си печалба и приходи.

Пазарната капитализация на производителя на лекарства Perrigo се свива със 7% до 124,80 долара за брой, след като тя обяви, че ще придобие ирландския си конкурент Elan в сделка на стойност 8,6 млрд. долара.

Акциите на Saks прибавят 3,6% към стойността си до 15,86 долара, след като Hudson's Bay обяви, че ще придобие веригата универсални магазини срещу 2,4 млрд. долара.

Пазарната капитализация на Omnicom се повишава с 1,4% до 66,04 долара за акция, след като тя се споразумя за сливане с френската Publicis. Сделката ще създаде най-голямата рекламна холдингова компания с обща пазарна капитализация от 35,1 млрд. долара.

*Актуално към 17,45 часа българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:28 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още