IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street избра възходящата посока

Индексите преодоляха колебливото начало на сесията

23:13 | 25.07.13 г. 1
Wall Street избра възходящата посока

След колебливото начало индексите на Wall Street приключиха сесията с леки повишения. Dow Jones нарасна с 0,09% до 15 556 пункта, S&P 500 добави 0,24% до 1 690 пункта, а Nasdaq се повиши с 0,71% до 3 605 пункта.

Вчера S&P 500 се понижи до едномесечен минимум заради данните за производствената активност в глобален мащаб, както и заради по-лоши от очакваното отчети.

Акциите на Facebook днес поскъпнаха с над 30 на сто, след като най-голямата социална мрежа в света обяви по-високи от очакваното приходи и печалба.

Пазарната оценка на Visa Inc се повиши с 4,7% до рекордно високо равнище също заради по-добрите от очакваното финансови резултати.

Групата на строителните компании обаче записа общ спад от 6 на сто, след като PulteGroup Inc. and D.R. Horton Inc. отчетоха по-малко поръчки.

“Хубавото е, че хората очакват ускоряване на икономиката през втората половина на годината”, коментира пред Bloomberg Джим Уелш от Forward Management LLC.

 “Притиснати сме в някакво средно положение, в което данните не са толкова лоши, за да насърчат допълнителни количествени улеснения, но и не са добри, за да убедят хората, че има достатъчно солидни основи за ръст на цените”, коментира и Брус МакКейн от KeyCorp.

Правителствените данни показаха обаче, че през миналата седмица подадените в САЩ молби за обезщетения при безработица са се увеличили неочаквано, което ограничи ръстовете на индексите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:27 | 17.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
0pk
преди 10 години
Те ако не избират постоянно възходяща посока, сами ще се закопаят :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още