IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street премина в отстъпление

Смесените тримесечни резултати помрачиха настроението

23:09 | 24.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Wall Street премина в отстъпление

Американските акции отчетоха спадове в сряда, след като Dow Jones Industrial Average отстъпи от близкия до рекордна стойност резултат от предния ден на фона на смесени тримесечни доклади и растящи разходи по заемите, предаде MarketWatch.

"Хората естествено ще са малко по-скептични. На върховете, които достигнахме, получаваме смесени сигнали от фирми", каза Джей Джей Кинахън, главен стратег на TD Ameritrade.

Пониженията засягат високо дивидентните компании, като тези за комунални и телефонни услуги са сред най-тежко засегнатите в S&P 500, като единствено технологичните компании остават на положителна територия, получавайки подкрепа от Apple Inc.

Индексът S&P 500 отчете спад от 8,43 пункта, или 0,5% до 1683,96 пункта.

Dow Jones Industrial Average падна с 47,65 пункта, или 0,3%, до 15 520,09 пункта, като акциите на Caterpillar Inc. се свиха с 2,7%, след като най-големият производител на добивно и строително оборудване в света отчете понижаване на печалбата до 960 млн. долара, или 1,45 долара на акция, от 1,70 млрд. долара, или 2,54 долара на акция през периода април-юни 2012 г.

AT&T Inc. също повлия негативно на индекса на сините чипове. Акциите поевтиняха с 1,5%, след като концернът отчете намалена с 2,1% тримесечна печалба. 

Печалбата за второто тримесечие на Boeing Со. е нараснала с 13%. Оптимистичният резултат на американския производител на авиационна, космическа и военна техника бе продиктуван от силния ръст на приходите в резултат на по-високите доставки на търговски самолети. Акциите поскъпнаха с 1,5%.

Nasdaq Composite се сви с 1,58 пункта, или по-малко от 0,1%, до 3 577,69 пункта. Книжата на Facebook Inc. поскъпнаха с 1%, малко преди операторът на социалната мрежа да отчете резултатите си за второто финансово тримесечие.  

Акциите на Ford скочита с  2,7 на сто. Производителят  обяви по-добра от очакваната печалба през второто тримесечие и повиши прогнозите си за годишна печалба и продажби, след като силното търсене на камиони в САЩ и нарастващите приходи от Китай компенсираха устойчивите, но намаляващи загуби в Европа. 

Азиатските пазари също изживяха вяла сесия на фона на предварителните данни за производствената активност в Китай. Изготвяният от HSBC и Markit PMI индекс за втората по сила икономика в света удари 11-месечно дъно.

Основният индийски индекс Sensex се смъкна с 1,15%, след като централната банка на страната затегна допълнително ликвидността в банковата система като част от усилията в подкрепа на рупията. Това доведе до спад на акциите на част от големите банки в страната, в това число тези на ICICI Bank Ltd. и State Bank of India, съответно с 1,5% и 2%.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още